![]() |
Küçük Briyoş (Brioche) Ekmekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Küçük Briyoş (Brioche) EkmeklerKüçük briyoş (Brioche) ekmekler Malzemeler: 2 bardak beyaz un ¼ bardak pudra şeker ½ tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı instant kuru maya ¼ bardak süt, oda sıcaklığında 2 yumurta, oda sıcaklığında 100 gram tereyağı, eritilmiş Üzeri için: 1 yumurta sarısı Tarifi Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletin ![]() Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın ![]() Mayalanan briyoşların üzerine iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|