|  | Yemek Yaparken Yardımcı Pratik Bilgiler |  | 
|  10-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Yemek Yaparken Yardımcı Pratik BilgilerYEMEK YAPARKEN YARDIMCI PRATİK BİLGİLER  Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç     parça çiğ patates atın  Fazla tuzu çekecektir    Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke     koyun  Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli     olur     Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın     tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin    Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir     tasın içinde soyun    Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla     sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın  Bu karışımı     kesilen sosa çırparak yedirin    Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine     biraz karbonat ilave edin    Tuz bazen sütü keser  Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara,     kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz    Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca     tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza     eder   | 
|   | 
|  | 
|  |