Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
feodor, hayatı, lınen

Feodor Lynen Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Feodor Lynen Hayatı

Feodor Lynen

Feodor Lynen'i, 6 Nisan 1911, Münih Technische Hochschule Makine Mühendisliği Profesörü Wilhelm Lynen'i oğlu tarihinde Münih'te doğdu Annesi, Frieda, üretici Gustav Prym kızıydı Lynen'i Münih ilk ve orta okul tamamladı ve 1930 yılında Münih Üniversitesi Kimya Bölümü'nde Üniversitesi'ne kaydoldu Yaptığı bilimsel eğitim için sorumlu olmak için olanlar, Otto Heinrich Wieland Hönigschmidt, Kasimir Fajans, ve Walter Gerlach dahildir «Amanita içinde Toksik Maddeler» en kalıcı bir izlenim Heinrich Wieland, 1927 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı ve kime altında Lynen'i çalışmaları ile Mart 1937 yılında mezun oldu kaldı Doktora tezi Lynen'i tamamlanması, bu güne kadar sadık kalmıştır biyokimya dinamik bir alan, onun rehberliği altında tanıştı

Lynen'i Münih Üniversitesi, 1942 yılında kimya öğretim görevlisi, 1947 yılında doçent, 1953 yılında biyokimya profesörü oldu sadık kalmıştır Buna ek olarak, 1954 yılında, Otto Warburg, Otto Hahn, Max-Planck-Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften sonra Başkan girişiminin bir sonucu olarak kendisi için oluşturulan yeni Max-Planck-Institut für Zellchemie başkanı oldu Bu şekilde Lynen'i, bilimsel araştırma için olağanüstü fırsatlar satın aldı

Lynen'i çalışmaları canlı hücrelerin metabolik süreçlerde kimyasal ayrıntıları aydınlatılması için ayrılmıştır ve metabolik regülasyon mekanizmaları olmuştur Kendisi tarafından ele sorunlar, Alman ve diğer çalışanları ile birlikte, Pasteur etkisi, maya, asetik asit bozulması, kimyasal yapısı «aktive izopren» «aktif asetik asit», «aktive karboksilik asit», ve cytohaemin , yağ asitleri ve kauçuk terpenler acetoacetic asit, tararic asit bozulması, sistein biyosentezi, oluşumu ve yağ asitlerinin bozulma

1954 yılında Lynen'i «Leopoldina», ve Otto Warburg 1963 yılında, 1961 yılında Gesellschaft Deutscher Chemiker Liebig Hatıra Madalyası, 1955 yılında Deutsche Akademie der Naturforscher Carus Madalyası, Amerikan, Avrupa Kimyacılar ve Eczacılar Derneği Neuberg Madalya aldı Gesellschaft für Physiologische Chemie Madalyası

O Münih Bayerische Akademie der Wissenschaften ve Deutsche Akademie der Naturforscher üyesidir Halle «Leopoldina», New York'taki Harvey Derneği onursal üyesi, Washington, Asociacion Venezolana para el Avance Biyolojik Kimyacılar American Society of Karakas de la Ciencia, Washington'da Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Bilimler Akademisi yabancı üyesi ve Amerikan Boston Güzel Sanatlar ve Bilimler Akademisi O Freiburg i Üniversitesi tıp fakültesi fahri doktora aldı Br

1 Ocak 1972 tarihinde, Prof Feodor Lynen'i Gesellschaft Deutscher Chemiker (GDCh) Başkanı olarak atandı

O, onun akademik öğretmen kızı Eva Wieland, 14 Mayıs 1937 tarihinde evlendi 1941 yılında doğan Annemarie; 1945 yılında doğan Susanne 1946 yılında doğan Heinrich ve Eva-Maria, 1938 yılında doğan Peter: Bunlar beş çocuk var

Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972 itibaren

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Feodor Lynen'i 6 Ağustos 1979 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com