|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bağlaçlar, edatlar, ilgili, soruları, test, ünlemlerle |
![]() |
Edatlar, Bağlaçlar, Ünlemlerle İlgili Test Soruları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edatlar, Bağlaçlar, Ünlemlerle İlgili Test SorularıEdatlar, Bağlaçlar, Ünlemlerle İlgili Test Soruları 1 ![]() a) Gönül ne gezersin sarp kayalarda b) Gittim o son diyara ki serhaddıdır yerin c) Gül bile kıskandı döktü yaprağın d) Bu viranede de kuşlar öterdi e) Yorgun bir çınardı; fakat hep ayakta 2 ![]() a) Adam yalnız yaşamaya bir türlü alışamamıştı ![]() b) Arkadaşım beş yıldır bu evde yalnız kalıyor ![]() c) Büyük yazar, sonunda bu yolda yalnız kaldı ![]() d) Biz de geliriz; yalnız çok oturmayız ![]() e) Bu konuyu yalnız o biliyordu ![]() 3 ![]() a) Evden çıkıyordum ki telefon çaldı ![]() b) Senin yaptıklarını hiç unutmadık ki ![]() c) Sorunları çöz ki konuyu iyice anlayasın ![]() d) Bu çocuk bir yaramaz ki sormayın ![]() e) Tahtaya kalkmıştım ki kapı açıldı ![]() 4 ![]() a) Dün bir şal gibi dolandı boynuma b) Gökyüzü ağarıncaya dek c) Gökyüzünün maviliğine akarak d) Su kadar maviyken gökyüzü e) Bir haykırışla ürperdi her yer 5 ![]() a) Sırtında eski ve kirli bir ceket vardı ![]() b) Saatini ve anahtarlarını masanın üzerinde unutmuş ![]() c) Yardımlarınız için size ve arkadaşlarınıza teşekkür ederiz ![]() d) Yarın ve bir sonraki gün köy okullarını dolaşacağız ![]() e) Kimseye kulak asmadı ve sonunda istediğini elde etti ![]() 6 ![]() Uçsuz bucaksız dünyaya karşı Bu dizelerde aşağıdakilerden hangisi yoktur? a) Fiilimsi b) Sıfat tamlaması c) İyelik eki almış sözcük d) Bağlaç e) Edat 7 ![]() a) O kitabı okumadım; çünkü zamanım yoktu ![]() b) Görevimi birince kuş kadar hafifledim ![]() c) Başarılarını arı gibi çalışmalarına borçluydular ![]() d) Konuyu anladığınıza göre sorun kalmadı ![]() e) Bu araba sizin gibi bir aile için küçük değil mi? 8 ![]() Kış mehtabı daha parlak, daha lekesiz, Ne buluttan bir eser var, ne bir küçük iz ![]() Gülümsüyor gibi sema sürur içinde Bu dizelerde, aşağıdaki sözcük türlerinden hangisi, kullanılmamıştır? a) edat b) zarf c) sıfat d) zamir e) bağlaç 9 ![]() a) Kuru pantolon ile balık tutulmaz ![]() b) Okumayı sevmeyen insanlar ile bir yere varılamaz ![]() c) Yenilmesi gereken ilk düşmanlar öfke ile umutsuzluktur ![]() d) Çevresindeki güzellikler ile neden ilgilenmez insanlar? 10 ![]() a) Yanımda kitaptan başka bir şey yok ![]() b) Kitabı aldım ancak okumadım ![]() c) Adamı evine dek takip ettik ![]() d) Ödevini herkes hazırlamış, bir sen yapmamışsın ![]() |
![]() |
![]() |
|