Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyanın, pahalı, üniversiteleri

Dünyanın En Pahalı Üniversiteleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

frmsinsinet

GEORGE WASHINGTON ÜNİVERSİTESİ

YER: Washington DC (ABD) YILLIK ÜCRET: 39 bin 240 dolar Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı'na birkaç adım mesafede ABD'nin ve hatta dünyanın en pahalı üniversitesi ancak başarılı öğrencilere en fazla finans desteği ve burs sağlayan üniversite olarak da biliniyor

------------------------------------------------------

KENYON KOLEJİ

YER: Gambier Ohio (ABD) YILLIK ÜCRET: 38 bin 140 dolar Kenyon öğrencilerinin yüzde 70'i yıl içinde çeşitli şekillerde yüksek miktarda maddi desteklerden yararlanıyor 1824'te kurulan bu liberal sanat okulunun yetiştirdiği ünlüler arasında ABD eski başkanı Rutherford B Hayes, yazar EL Doctorow ve ünlü aktör Paul Newman yer alıyor

-------------------------------------------------------

BUCKNELL ÜNİVERSİTESİ

YER: Lewisburg Pa (ABD) YILLIK ÜCRET: 38 bin 134 dolar Geçen yıl 3 bin 400 mezun veren Bucknell Üniversitesi, ABD'nin en büyük özel sanat okulu sayılıyor

VESSAR KOLEJİ

YER: Poughkeepsie, NY (ABD) YILLIK ÜCRET: 38 bin 115 dolar Öğrenci kabulünde oldukça seçici devranan bu kolejden yılda ortalana 2 bin 400 öğrenci mezun oluyor Öğrencilerin yaklaşık yarısı çeşitli burslardan yararlanabiliyor

SARAH LAWRENCE KOLEJİ

YER: Bronxville, NY (ABD) YILLIK ÜCRET: 38 bin 90 dolar 1400 öğrenci kapasiteli Yüzde 75'i kız öğrenci Öğrencilerin yaklaşık yüzde 52'si çeşitli şekillerde maddi desteklerden yararlanabiliyor

QUEST ÜNİVERSİTESİ

YERritish Columbia, (KANADA) YILLIK ÜCRET: 22 bin 420 dolar Vancouver kentinin kuzeyinde bulunan bu özel üniversite 2007'nin eylül ayında açıldı Sanat ve bilim okulu olarak biliniyor Yıllık ücreti ile Kanadalılar tarafından "son derece pahalı" olarak nitelendi Çünkü ülkenin en pahalı devlet üniversitesi olan Arcadia Üniversitesi'nin yıllık masrafı 8 bin Kanada dolarını (yaklasık 6 bin 500 ABD doları) geçmiyor

PARİS AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

YER: Paris- FRANSA YILLIK ÜCRET: 23 bin 784 Euro (34 bin 725 dolar) Avrupa'da üniversitelerin büyük çoğunluğu devlet tarafından 'sübvanse' ediliyor ve öğrenciler de çok düşük ya da sıfır yıllık ücretlerle öğrenim görebiliyor Amerikan İstatistik Bürosu tarafından AB ülkelerinde yapılan araştımaya göre, İtalya en yüksek yıllık ücret alınan AB ülkesi İtalya devlet üniversitelerinde en fazla yıllık ücret 983 dolar Buna rağmen yüksek ücret alan özel üniversitelere rağbet büyük Paris'teki Amerikan Üniversitesi'nin en güzel tarafı ise Eiffel Kulesi'ne birkaç adım mesafede olması

BUCKINGHAM ÜNİVERSİTESİ

YER: İNGİLTERE YILLIK ÜCRET: 15 bin 195 dolar İngiltere'nin tek tamamen özel üniversitesi Devlet üniversitelerine göre burada öğrencilerin yıllık ödemesi astronomik sayılıyor

AYOMA GAKUİN ÜNİVERSİTESİ

YER: Tokyo- JAPONYA YILLIK ÜCRET: 11 bin 700- 16 bin 100 dolar Asya'nın en pahalı üniversitesi Tokyo ve Kyoto Universiteleri yıllık ücret olarak sadece 7 bin 500 dolar alıyorlar Waseda ve Keio gibi en gözde üniversiteler ise 10 bin dolar civarında Ancak 1874'te kurulan özel Ayoma Üniversitesi verdiği eğitim kalitesiyle biraz daha yüksek ücret alsa da hep gözde kalıyor

BOND ÜNİVERSİTESİ

YER: Gold Coast, Queensland AVUSTRALYA YILLIK ÜCRET: 32 bin 900 dolar Avustralya kıtasının en pahalı üniversitesi 1989'da kurulan üniversite, kıtanın en pahalısı olmasına rağmen en çok yabancı öğrencinin bulunduğu öğretim kurumu

SARJAH AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

YER: Birleşik Arap Emirlikleri YILLIK ÜCRET: 16 bin 770 dolar Ortadoğu'nun en pahalı üniversitesi sayılıyor Körfez bölgesinde küreselleşmenin bir simgesi olarak 1997'de kuruldu Mühendislik, mimarlık, sanat, matematik ve iş yönetimi dallarında eğitim veriyor Tüm dersler İngilizce olarak veriliyor

MONTERREY TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

YER: Monterrey MEKSİKA YILLIK ÜCRET: 11 bin 210 dolar 1943'te kuruldu Güney Amerika'nın en saygın ve en pahalı eğitim kurumlarının başında anılıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com