Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mesleği, pilotluk

Pilotluk Mesleği Nedir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pilotluk Mesleği Nedir

Pilotluk mesleği nedir

Nasıl pilot olunur

Pilot olmak için birçok aşamadan geçmek gerekiyor Siviller için öncelikle gerekli her türlü eğitim bitirildikten sonra PPL(Private Pilot Licence) adı verilen özel pilot yetkisi alınıyor Bunun bir üst yetkisi ise tüm dünyada CPL(Commercial Pilot Licence) olarak bilinen ticari pilot lisansını gerektiriyor Havayolu pilotu olmak için ise ATPL(Airline Transport Pilot Licence) Havayolu Nakliye Pilot Lisansı`na sahip olmak gerekiyor Havayolu pilot lisansı almanın kotaları bununla sınırlı değil Ayrıca uçağın tip eğitimleri için de bir dizi son derece masraflı ve yoğun tempolu eğitimler gerekiyor Pilotlar ne kadar eski ve tecrübeli olurlarsa olsunlar yeni bir uçak modeli kullanacakları zaman mutlaka o tipin eğitimini de başarıyla vermiş olmalılar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü`nün şubatta çıkadığı yönergede tanımlanan detaylı kurallar bulunuyor Yine THY`de kaptan pilot olabilmek için minimum 4 bin 500 saat uçuş ve en az dört yıl havayolu pilotluğu tecrübesi aranıyor Ayrıca şirketin kendi iç kurallarına göre 43 yaşından sonra THY`ye giren pilotların kaptan olma şansı bulunmuyor Bu kurala göre Atilla Öksüz`ün en iyimser tahminle bile THY`de kaptan pilot alması mümkün değil

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com