Endüstri Mühendisliği Nedir, Nasıl Olunur |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Endüstri Mühendisliği Nedir, Nasıl OlunurEndüstri Mühendisliği Nedir? Nasıl Olunur? Endüstri Mühendisliği zaman, insan, hammadde, v b gibi sınırlı olan kaynakların verimli kullanılmasını, sağlayarak işletmenin kara geçmesini sağlayan bir mühendislik dalıdır![]() Endüstri Mühendisi sistem olan (açık ve ya kapalı döngü sistem) üretim veya hizmet sektöründe çalışabilir Sistemdeki çıktı miktarını sabit tutup, girdi miktarını düşürerek; sistemde ki girdi miktarını sabit tutup, çıktı miktarını artırak ya da girdi miktarını düşürürken, çıktı miktarını artırarak sisterimin verimliliğini artırmaya çalışır![]() Bu mühendislik dalını diğer mühendisliklerden ayıran en önemli özelliklerden biri de ergonomi dersi ile insan faktörününde hesaplamalara katılmasıdır ![]() Her türlü üretim çeşidinin yapıldığı fabrikalarda, hastanelerde, bankalarda, otellerde,restorantlarda, ![]() ![]() bir sistem dahilinde kar amacı güden işletmelerde ve ya kar amacı gütmeyen vakıflarda; üretim-planlama, kalite kontrol, lojistik, müşteri hizmetleri, personel yönetimi, v b bölümlerde görev alabilir![]() |
|
|
|