|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, fotogrametri, hakkında, jeodezi, mesleği, mühendisi |
![]() |
Jeodezi Ve Fotogrametri Mühendisi Mesleği Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jeodezi Ve Fotogrametri Mühendisi Mesleği Hakkında BilgiJeodezi ve fotogrametri mühendisi mesleği Hakkında Bilgi TANIM Arazi parçalarının biçim, konum, engebe v ![]() ![]() ![]() GÖREVLER Jeodezi ve fotogrametri mühendislerinin temel görevi proje hizmetlerine yönelik büyük ölçekli haritalar oluşturmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Jeodezi ve fotogrametri mühendislerinin; - Üstün bir genel yeteneğe, - Çizim yapabilme yeteneğine sahip, - Şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, - Sabırlı, dikkatli ve iyi bir gözlemci olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Jeodezi ve fotogrametri mühendisleri işlerini büroda, yeraltında, arazide ve açık havada yürütürler ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Jeodezi ve fotogrametri mühendisleri; kadastro, su, şehir imar planları, toprak dağıtımı, ormancılık, yol yapımı, sulama ve kurutma, elektrik ve etüt, coğrafi-jeolojik ve arkeolojik araştırmalar, vergileme, doğal afetlerden korunma v ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleki eğitim çeşitli üniversitelere bağlı mühendislik fakülteleri, inşaat fakülteleri ile mühendislik-mimarlık fakültelerinin “Jeodezi ve Fotogrametri” mühendisliği bölümünde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNİE GİRİŞ KOŞULLARI İlgili bölüme liseden sonra Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve "Sayısal (SAY)" puan ile girilmektedir ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Jeodezi ve fotogrametri mühendisleri yüksek lisans ve doktora eğitimi yaparak alanlarında uzmanlaşabilirler ![]() ![]() ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU - Öğrenciler eğitim sırasında Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca verilen öğrenim ve harç kredisinden, çeşitli kurum ve kuruluşlarca sağlanan burslardan yararlanabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|