|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çocuklara, doktorlar, eden, ritalini, rüşvetle, suçlanıyor, tavsiye |
![]() |
Çocuklara Ritalin'i Tavsiye Eden Doktorlar Rüşvetle Suçlanıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklara Ritalin'i Tavsiye Eden Doktorlar Rüşvetle SuçlanıyorÇocuklara Ritalin'i tavsiye eden doktorlar rüşvetle suçlanıyor Çocuklara psikiyatri ilaçlarını tavsiye eden ABD'li doktorlar rüşvet iddiasıyla soruşturma geçiriyor ![]() Sosyal Psikolog Üstün Öngel anlatıyor: Altı yıl önce uyarmıştım Tam altı yıl önce ‘Ritalin Kokain Bağımlılığı Yaratıyor” başlıklı bir araştırma makalesi yazmıştım ![]() “Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği” (HADE) için kullanılan ilaçların nasıl bağımlılık yaptığını incelediğim bir yazıydı bu ![]() ![]() Rezil bir araştırmaydı Biederman liderliğindeki bu ekip, HADE’de kullanılan bu ilaçların bağımlılık yapmadığını, bilakis ilaç kullanmayanların uyuşturucu bağımlılığı risklerinin arttığını iddia ediyordu ![]() Çok küçük bir örneklemle yaptıkları bu araştırma, herhangi bir bilimsel kritere göre değerlendirseniz skandal boyutunda rezil bir araştırmaydı ![]() ![]() Oysa bu ilaçlar bağımlılık yaratıyordu İlaçların bağımlılık yarattığını 20 yılllık titiz çalışmasıyla gösteren akademik bir araştırma ise yine psikiyatri camiası tarafından yok sayıldı yıllarca ![]() ![]() Bu isimler konusunda uyarmıştım Hoş gerçi şimdi de ispatı yok henüz ![]() ![]() ![]() ![]() ABD Meclis soruşturmasını bekliyorlar Meclis soruşturması bekliyor şimdi bu “saygın” araştırmacıları!İyibilgi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlaç firmalarından 4 ![]() Yaptıkları araştırmalarda çocuklar için psikiyatri ilaçlarının kullanılmasını tavsiye eden üç doktorun, ilaç şirketlerinden 4 ![]() ![]() Türkiye'ye de gelmişler Rüşvet aldığı iddia edilen doktorlar arasında hiperaktivite alanının en önde gelen isimlerinden olan ve iki yıl önce Türkiye’de konferans veren Dr ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|