|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
artması, beslenme, hamilelik, için, iyi, salgısının, sonrası, süt |
![]() |
Hamilelik Sonrası Süt Salgısının Artması İçin İyi Bir Beslenme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamilelik Sonrası Süt Salgısının Artması İçin İyi Bir BeslenmeHamilelik sonrası süt salgısının artması için iyi bir beslenme Her şeyden önce; annenin vücudunun toparlanması ve bebeğin sağlığı için 30 ile 40 gün arası süre tanınmalıdır ![]() ![]() * Süt salgısının artması için günde üç-üç buçuk litre su içilmeli ![]() * Hamilelik sonrası süt salgısının artması için iyi bir beslenme programının düzenlenmesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇORBA İYİDİR * Ana öğünlerde ise mönü; gaz yapmayan bol soğanlı kabak, ıspanak, fasulye ve pazı gibi sebzelerden oluşmalı ![]() * Yine ana öğünlerde sütün artması için çorba içilmesi çok önemli ![]() ![]() * Proteini eksik bırakmamak içinse balık, tavuk ve et dengeli bir şekilde tüketilmeli ![]() ![]() * Doğum sonrası ilk ayda vücut toparlanırken, 10-11 kilo verilmelidir ![]() ![]() ![]() * Ben bu programa diyet olarak değil, anne sütünü dengeleyecek beslenme programının düzenlenmesi olarak bakıyorum ![]() ![]() DİYET SÜTÜ KESER * Genellikle ilk aylarda bazı anneler 'sütüm artsın' düşüncesi ile fazla yemek yerler ![]() ![]() ![]() * Anne eğer hızlı kilo verme sürecine girerse; vücutta vitamin ve mineral eksikliklerine neden olur ![]() ![]() * Annenin regli olup olmamasının, süt salgısı ve kilo verimi üzerine direkt etkisi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() * Bebek emziren anneler; bol su ve komposto içmeli, gün aşırı sütlü tatlı, bol meyve ve bol soğanlı sebzeler yemelidir ![]() ![]() ![]() Ayda iki kilodan fazla vermeyin * Vitamin açısından zengin olan nar, anne sütünün artmasını da sağlar ![]() Lohusalık döneminde kilo vermek için kendinize hedef koyun ve bu hedefi ayda iki kilo verecek şekilde belirleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|