![]() |
Keten Tohumunun Bitkisi Ve Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keten Tohumunun Bitkisi Ve FaydalarıKeten tohumunun bitkisi ve faydaları 10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı ![]() ![]() ![]() Keten tohumunun yararları Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir Kemikleri güçlendirir ![]() Bağışıklık sistemini güçlendirir Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir Kalp-damar hastalıklarından korur Kolesterol, şeker seviyesini dengeler Yüksek tansiyonu düşürür Romatizmal hastalıkları önler Sinir sistemini güçlendirir Hafızayı güçlendirir Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır Nasırlarda kompres olarak kullanılır Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir Öksürüğü giderir Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır Keten tohumu ne içerir? Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif Protein Lignanlar (kansere karşı maddeler) Vitaminler Mineraller Aminoasitler Keten tohumu nasıl tüketilir? Kaynatılarak içilebilir ![]() Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir ![]() atıldıktan sonra arkasından su içilebilir ![]() Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur ![]() tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur ![]() Tohum şeklinde de tüketilebilir ![]() Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılarak da tüketilebilir ![]() Günde 1-1 ![]() yeterlidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|