|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bitkiler, için, iltahabının, kesesi, safra, tedavisi, şifalı |
![]() |
Safra Kesesi İltahabının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Safra Kesesi İltahabının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerSafra Kesesi İltahabının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler SAFRA KESESİ İLTAHABI Tanımı: (Kolesistit) Safra kesesinin enfeksiyonudur ![]() ![]() Akut (genellikle, taşla birlikte): Nedeni: Steptokok, escherichia coli ve bazen de tifo basili enfeksiyonudur Karın üst bölümünde, kaburgaların altında duyulan ve sırt-ta, sağ kürek kemiğinin altına, hatta sağ omuzun ucuna yayılan akut bir ağrıdır ![]() ![]() ![]() Kronik : Nedeni: Burada da, taşla birlikte oluşan bakteri enfeksiyonudur ![]() Bu durum, özellikle, sarışın, şişman ve kırk yaşlarındaki kadınlarda görülür ![]() ![]() ![]() Her iki durumda da uzman bir doktora danışmakta fayda vardır ![]() Öneriler: İyice yıkanmış ve temizlenmiş olan 5- 10 adet kara hindiba (çiçek saplan) gün içinde aralıklarla yenir ![]() * İki avuç dolusu ince kıyılmış taze atkuyruğu su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakılır ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabahlan aç karnına ve akşamlan yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı koyun otu (saplan) katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabahları aç karnına ve akşamları yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı-ğı acı pelin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir ![]() ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir su bardağı dolusu kuru üzüm ve yanm su bardağı dolusu demirhindi katılıp kaynatılmasının ar-dından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir miktar küçük parçalara bölünmüş aynısefa çiçeği bir şi-şenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir ![]() ![]() * Bir miktar ince kıyılmış okaliptüs yaprağı bir şişenin bo-ğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol ekle-nerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca gü-neş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir ![]() ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç şimşir ağacı yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mübarek dikeni katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabahlan aç kamına ve akşamlan yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç maydanoz ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış yarım çay kaşığı kadıntuzluğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlana-rak içilir ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde iki kez, sabahlan aç karnına ve ak-şamlan yatmadan bir saat kadar Önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç dişbudak yap-rağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ka-tılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabahlan aç kamına ve akşamlan yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı jJıIamur katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde iki kez, sabahları aç kamına ve akşamlan yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı keten tohumu katılıp dem-lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde i-ki kez, sabahları aç karnına ve akşamlan yatmadan bir saat ka-dar önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç andız otu katı-lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer ye-mek kaşığı içilir |
![]() |
![]() |
|