Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkiler, bronşit, darlığı, için, nefes, şifali

Nefes Darlığı Bronşit İçin Şifali Bitkiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nefes Darlığı Bronşit İçin Şifali Bitkiler

Nefes darlığı bronşit İçin şifali bitkiler

Akciğerdeki hava yollarının ,

(bronşların) daralmasıdır Kıl, toz, yumurta, süt, aspirin ve çiçek tozu astım sebebi olabilir Bronşiyal astımda balgam çıkarma ve hırıltılı öksürük görülür

Sigarayı bırakmalı, şişmanlamamalı ve üzülmemelidir Katkı maddeleri astımlı hastalar için zararlı olmaktadır Süt çocuklarında inek sütü alerjisi olursa doktora danışarak diyetten süt çıkarılmalıdır

At kuyruğu, biberiye, çemen, ebegümeci, hünnap, ısırgan otu, sinirli ot, semiz otu, adam otu, ban otu, lavanta ve mahlep kullanılır

Adaçayı astım hastaları için yararlıdır 1 tatlı kaşığı,

yaprak 1 su bardağı kaynar su içine konur demlenir İki dakikadan daha fazla kaynatılmamalıdır 10 dakika demlenir Süzüldükten sonra günde 2-3 bardak içilir Anason suda kaynatılır ve içilir Tohumu çay gibi demlenir

Andız otu astım için : Eskiden tüberküloz ,

tedavisinde kullanıldığı bilinen andız otu kökü, ezilip balla karıştırılarak yenirse, astıma faydalıdır Yarım tatlı kaşı ince kıyılmış andız otu kökü orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir ve 8-10 saat demlendikten sonra süzülür Günde 2-3 bardak çay, ısıtılarak ve sıcak olarak içilir

Uyarı : Yüksek dozajlar, kusmaya ve mide ağrısına yol açar Alerjik tepkiler görülebilir Bilinen başkaca yan etkisi yoktur Gebelik sürecinde kullanılmaz Çocuklarda dozaj yarıya indirilmelidir

Akasya astıma yararlıdır Yarım litre suya 10-15 gr Akasya yaprağı veya akasya çiçeği katılır ve kaynatılır Bu çaydan sabahları yarım bardak içilir

Anason astım ve nefes ,

darlığında kullanılır Tohumu çay gibi demlenir

Ballıbaba astım için kullanılır

Biberiye astım ve bronşite iyi gelir 1 çay kaşığı biberiye otu 1 bardak su içinde birkaç veya 1 fincan içilir Yapraklarından ve çiçeklerinden çayı demlenir Baharat olarak et yemeklerinde kullanılabilir

Astım için 50 gram çörek otu yağı, 10 gram biberiye yağı ile karıştırılır ve bu karışımdan günde 2 defa yarımşar çay kaşığı içilir

75 gram kadar çam filizi 1 ,

litre su içinde bir gün bırakılır ve kaynatılır Sonra 910 dakika dinlendirilir Bu su balla karıştırılarak günde 2 fincan kadar içilirse astıma iyi geldiği bildirilmektedir

Çam fıstığı astım ve nefes darlığına iyi gelir

Çörek otu alerjiye iyi geldiği, bu nedenle de astım ve deri hastalıklarında kullanılır Çörek otu çörek otu yağının kür halinde 8-10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir Çörek otu çocuklar günde tatlı kaşının dörtte biri kadar, yetişkinler ise yarım tatlı kaşığı kadar alabilir

Deve ,

tabanı astım, nefes darlığı, bronşit gibi hastalıklar da kullanılır Deve tabanı deve tabanı suda kaynatılır ve buharı solunursa astıma faydalıdır Deve tabanı kaynatılır suyu içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com