Zencefil Çayı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefil Çayı Nasıl YapılırZencefil Çayı - Zencefil Çayı Nasıl Yapılır Zencefil çayı: Değirmende inceltilmiş yarım tatlı kaşığı zencefil , bir bardak dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır 5-6 dakika hafif ısıda kaynatılır ve süzülür Gerektiğinde bir bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir Zencefil çayının diğer bir hazırlanış şekli : Bir çaydanlıkta kaynatılmış 4 fincan suya büyükçe bir parça taze zencefil veya 1-2 kök kuru zencefil, 1 çubuk tarçın (yaklaşık 3 cm ), 4 kakule tanesi, 3 diş karanfil, 1-2 yaprak taze nane katılır Çaydanlık ateşten alınıp kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmesi sağlanır Daha sonra 2 yemek kaşığı siyah çay veya arzuya göre 1 tatlı kaşığı yeşil çay eklenir Karışım, 5 dakika dinlendirilir Süzüldükten sonra esmer şeker veya bal ile tatlandırılır Tatlandırıcı olarak bal kullanılacaksa, çayın biraz ılınmasını beklemek gerekir Sıcak gıdalara bal katmak sağlık açısından uygun değildir![]() Zencefil Çayı Nasıl Yapılır |
|
|
|