![]() |
Masallar 0.5 Çocuklar İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçin7 KARGALAR Bir adamın yedi oğlu varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vaftiz suyu getirsin diye babası, oğullarınadan birini kuyuya yollamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukların hala dönmediklerini gören baba: --- Yezid oğlanlar kesin oyuna daldılar!demiş Kızın vaftizsiz öleceğinden korkuyormuş ![]() ---İnşallah hepiniz karga olursunuz! diye ilenmiş ![]() ![]() ![]() Anne baba bu lafarını bir daha geri alamamışlar ![]() ![]() ![]() Kız çok geçmeden kendini toparlamış, gün geçtikçe güzelleşmiş ama başka kardeşleri bulunduğundan uzun zaman haberi olmamış ![]() ![]() Sonunda günün birinde ahalinin kendisinden söz ettikleri işitmiş ![]() --- Kız güzel ama yedi ağabeysinin başlarına gelen yıkım onun yüzünden oldu ![]() Bunları duyunca kız çok üzülmüş ![]() ---Ağabeylerim var mıydı benim? Onlara ne oldu? demiş ![]() Bunun üzerine ana babası bu gizliliği daha fazla saklamak istememişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evden çıkarken ana-babamı anarım diye bir yüzük, karnım acıkırsa diye bir dilim ekmek, susarsam içerim diye bir testi su, yorulursam otururum diye de bir iskemle almışmış ![]() Az gitmiş uz gitmiş dere tepe düz gitmiş… Sonunda dünyanın öbür ucuna, güneşin yanına varmış ama güneş çok sıcakmış, korkunç bir şeymiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Burnuma insan kokusu geliyor! Diye bağırmaya başlamış ![]() Kız oradan da çabucak kaçmış; yıldızlara gitmiş ![]() ![]() ![]() ---Yanında bu kemik olmazsa sırça sarayı açamazsın ![]() ![]() Kız bu küçük kemiği almış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kız içeriye girince karşısına bir cüce çıkmış: --- Yavrum demiş, ne arıyorsun burada? Kız: --- Ağabeylerimi… Yedi kargaları arıyorum! Cüce: ---Bay kargalar evde değiller ![]() Bunun üzerine cüce yedi tabak, yedi bardak içinde kargaların yemeklerini içeri getirmiş ![]() ![]() ![]() Birden bire havada bir hışırtı, bir kanat hışırtı duymuş ![]() ---Bay kargalar eve geliyor!demiş ![]() Kargalar gelmiş; yiyip içmek istemişler ![]() ---Tabağımdan kim yediş? ---Bardağımdan kim içmiş? ---Buna bir insan ağzı değmiş! Yedinci karga bardağı dikip içerken ağzına yüzük gelmiş ![]() ![]() Kapının arkasında durup bu sözleri işiten kız ortaya çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinASLAN İLE YABAN DOMUZU Bir yaz günü aslan su içip serinlemek amacıyla bir su başına gelmiş ![]() ![]() Aslan: -Çekil bakalım da suyumuzu içelim, demiş ![]() Yaban domuzu: -Ne demek çekil! Biz hayvan değil miyiz, biz su içemez miyiz? Asıl sen çekil, demiş ![]() Aslan sen çekil, domuz hayır sen çekil derken itişip kakışma sonunda iş iyiden iyiye dövüşe dönüşmüş ![]() ![]() Tepelerindeki ağaçlara akbabalarla kara kargalar konmuşlar: -Aman birbirlerini hemen öldürseler de leşleri bize kalsa, diye bekleşiyorlarmış ![]() Bunu anlayan aslanla yaban domuzu: -Kavga dövüşü boş verelim, eski dostluğumuza geri dönelim ![]() ![]() Doğrusu da budur, demişler ve eski dostluklarını yeniden kurarak yollarına gitmişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinBREMEN MIZIKACILARI Bir zamanlar yaşlı ve yorgun bir eşek varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece bir sabah erkenden yola çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yola koyulmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bağıra bağıra şarkılar söyleyerek yola devam etmişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam olduğunda hepsi çok yorulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geceleyin onlar uyurken soyguncular geri gelmişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinCEYLAN, KAPLUMBAĞA, FARE VE KARGA Bir varmış, bir yokmuş; hayvanların mutlu yaşadığı bir ülke varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün ceylan çayırda oynuyormuş, halinden çok mutluymuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada evde yemek zamanıymış ![]() ![]() -Neden ,demiş hep dörtken bu gün üçüz? Ceylan arkadaşımız bizi unuttu mu dersiniz? -Unutmaz, demiş kaplumbağa ![]() ![]() ![]() ![]() Karga hak vermiş kaplumbağaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avcı oraya gelip ağları parçalanmış, tuzağıda bomboş görünce küplere binmiş ![]() Öfke ile etrafa bakınmış o sıra kaplumbağayı görmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Karga olup bitenleri yukarıdan görmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar ermiş muradına, avcı boş dönmüş evine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinÇİRKİN ÖRDEK Anne Ördek sabırla yumurtalarının kırılmasını bekliyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zavallı yavru o kadar mutsuzdu ki sonunda uzaklara gitmeye karar verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi sabah su sesleriyle gözlerini açtı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerce bir göl bulabilmek için rasgele yoluna devam etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlkbaharda bir kuğu sürüsü gölün kıyısına yuva yapmaya geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisini güzel bir kuğuya dönüşmüş olduğunu fark etti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinÇİZMELİ KEDİ Bir zamanlar, üç oğlu olan bir değirmenci varmış ![]() ![]() ![]() “Kedi ne işine yarar ki insanın?” diye yakınmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şaşkınlıktan ağzı bir karış açık kalan çocuk, kedinin istediklerini yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak Çizmeli Kedi tavşanı efendisine götürmek yerine doğruca saraya gidip Kral’la görüşmek istediğini söylemiş ![]() ![]() ![]() Üç ay boyunca Çizmeli Kedi saraya o kadar çok hediye götürmüş ki, Kral artık onun yolunu gözler olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() O sabah, Kral’ın faytonu ırmağın yakınından geçerken Çizmeli Kedi telaşla yanlarına yaklaşmış ![]() ![]() ![]() Fakat Çizmeli Kedi bununla da kalmamış ![]() ![]() ![]() ![]() Marki güzelce gyidirildikten sonra Kral onu gideceği yere götürmek için faytonuna davet etmiş ve kızıyla tanıştırmış ![]() ![]() O sırada Çizmeli Kedi koşa koşa oradan uzaklaşmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra Çizmeli Kedi bir süre daha koşmuş ve büyük bir tarlada buğday biçen adamlara rastlamış ![]() ![]() ![]() ![]() Kral’ın Faytonu Çizmeli Kedi’nin geçtiği yerlerden geçerken Kral her rastgeldiği insana, “Bu tarlalar kime ait?” diye soruyormuş ![]() ![]() ![]() O sırada Çizmeil Kedi Dev’in şatosunda başka bir işler çevirmekle meşgulmüş ![]() ![]() “Öyle diyorlarsa, öyledir,” demiş Dev alçakgönüllülükle ![]() “Örneğin, istersen hemen bir aslana dönüşebildiğini söylüyorlar,” demiş Çizmeli Kedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İmkânsız mı?” diye gülmüş Dev ![]() ![]() Derken Kral, Dev’in şatosuna varmış ![]() ![]() ![]() ![]() O gün sonunda Çizmeli Kedi’nin sahibi marki Prenses’le nişanlanmış ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinDİLEK TAŞI Adamın biri dünyayı dolaşmak istiyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoluna devam eden adam bir başka köye varmış ![]() ![]() Onlara biraz para verip, zavallı eşeği kurtarmış ![]() Adam, yoluna devam etmiş ![]() ![]() ![]() Kalan parasını da ayı için verip ayıyı ormana salıvermiş ![]() Böylece adamın tüm parası bitmiş ![]() ![]() ![]() Birden karşısına o ülkenin kralının yaşadığı saray çıkmış ![]() ![]() ![]() Saraya girip, kralın huzuruna çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam kendisini kurtaran hayvan dostlarına sevgiyle sarılmış ![]() ![]() ![]() ![]() Ayı: - Şansımız varmış ![]() ![]() ![]() Sonra taşı adama uzatmış ve bir dilek tutmasını istemiş ![]() ![]() ![]() “Yıllardır bu yoldan gelir geçermiş böyle bir sarayı görmemiştim ![]() ![]() ![]() - Bu sarayı, bu kadar kısa sürede nasıl yaptınız? Çok şaşırdım doğrusu! diye sormuş ![]() - Ben yaptırmadım ![]() ![]() Düzenbaz tüccar: - Taşı bana satarsan tüm mallarımı sana veririm, demiş ![]() ![]() Tüccar taşı alıp gitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayı: - Sihirli taşı geri almalıyız ![]() ![]() ![]() - Fare kardeş sen kapı aralığından içeri bir bak ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine fare saraya girmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşek: - Sen yine aynı şekilde içeriye girersin ![]() ![]() Ayı: - Tüccar uyuyunca sessizce yatağa çıkıp, saçını çekiştirir, burnunu kemirirsin, diye devam etmiş ![]() Fare hemen işe koyulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() - Fareler burnumu kemiriyor! Bu sersem kediler hiçbir işe yaramıyor! Diye bağırıp çağırmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşek: - Eyvah, nehri nasıl aşacağız? diye endişelenmiş ![]() Ayı sakin sakin: - Ben yüzme biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ne kadar da cesuruz değil mi arkadaşlar? Bizden daha yürekli kim var şu ormanda? Bu sözlerine fare de katılmış ![]() ![]() Ayı: Neden cevap vermiyorsun? Bu yaptığın çok ayıp eşek kardeş! demiş ![]() - Şu yaptığına bak! Sana cevap vereceğim diye taşı suya düşürdüm, diye ayıya kızmış ![]() Ayı, sakin sakin: - Telaş etmeyelim ![]() ![]() ![]() ![]() Ayı: - Bütün kurbağaları çağıralım ![]() ![]() - Bize yardım edin arkadaşlar! Sihirli taşı bulamazsak hayvan sever dostumuz ölene dek sandıktan çıkamayacak, demiş ![]() -Bu sözleri duyan kurbağalar suya dalıp buldukları tüm taşları kıyıya çıkarmışlar ![]() ![]() Fare: - Yaşasın! Aradığımız taş işte burada! diye bir çığlık atmış ![]() Olanlar ayıyı çok duygulandırmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinDÖVÜŞÇÜ ASLANLA YABAN DOMUZU Bir yaz günü aslan su içip serinlemek amacıyla bir su başına gelmiş ![]() ![]() Aslan: - Çekil bakalım da suyumuzdan içelim, " demiş ![]() - Ne demek çekil?, demiş yabandomuzu ![]() "Sen çekil, hayır sen çekil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepedeki ağaçlara akbabalarla kara kargalar konmuşlar: "Aman birbirlerini hemen öldürseler de leşleri bize kalsa ![]() ![]() ![]() Hem aslanda hem yabandomuzunda şafak sökmüş: "Aman, kavgayı dövüşü boş verelim! Eski dostluğumuza dönelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Dövüşüp sövüşmek iyi mi? Barış içinde yaşamak varken üstelik ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinFİTNECİ ASLAN Aç aslan bir çayırdaki üç ineği gözüne kesmiş: kesmiş ya, üçünden korkmuş ![]() "Ben birini parçalarken öbür ikisi bir olur, hakkımdan gelirler sonra ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle yapmış aralarına girip fitneyi sokmuş, her birini öbüründen ayırmış ![]() ![]() ( Birlik güçlülük verir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinGÜMÜŞ GÖZLÜ DEV Bir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() Gümüş Gözlü Dev, diğer devler gibi hain ve acımasız değilmiş ![]() ![]() Herkese iyilik düşünür, herkesin yardımına koşarmış ![]() Ülke hükümdarı olan Sarı Dev zalimin biriymiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gümüş Gözlü Dev'in biricik kız kardeşi Nazlı Çiçek de hükümdar Sarı Dev'in sarayında hizmetçi olarak çalışıyormuş ![]() ![]() Günlerden bir gün korktuğu başına gelmiş ![]() Kardeşi Nazlı Çiçek, hükümdara yemek götürürken, ayağı eşiğe takılıp düşmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Gümüş Gözlü Dev de oradaymış ![]() ![]() Cellatlar koşup gelmişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Ne olur kardeşimi serbest bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hükümdarın emrine karşı gelemeyiz! diye cevap vermişler ![]() Gümüş Gözlü Dev, hemen kardeşini fırlatacakları damın dibine inip beklemiş ![]() ![]() Gümüş Gözlü Dev bir top gibi aşağı düşen kardeşini kurtarmak içjn kocaman kollarını açmış ![]() ![]() ![]() ![]() Nazlı Çiçek biraz sonra toparlanıp kalkmış ![]() ![]() ![]() ![]() - Benim için kendini feda etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinGÜZEL VE ÇİRKİN Bir zamanlar zengin bir tüccar varmış ![]() ![]() ![]() Bir gün tüccar, gemilerinin şiddetli bir fırtınada battığı haberini almış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir zaman sonra tüccar kayıp gemilerinden birinin limana ulaştığını duymuş ![]() ![]() ![]() “Elbiseler ve mücevherler!” isteriz demişler ![]() “Peki ya sen Güzel?” diye sormuş tüccar ![]() “Bir gül ![]() ![]() Birkaç gün sonra tüccar evine dönmek üzere üzgün üzgün yola koyulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüccar nereye gitiğini bilmeden atıyla birlikte karların üzerinde bata çıka saatlerce yol almış, derken birden ileride pencerelerinden dışarı parlak ışıklar sızan son derece güzel bir şato görmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah uyandığında onun için bırakılmış yeni giysiler bulmuş yanıbaşında ![]() ![]() “Bu şato, bana acıyan iyi kalpli bir periye ait herhalde,” demiş tüccar ![]() “Ona bir teşekkür edebilseydim keşke ![]() Tüccar şatodan ayrılırken, bahçedeki gülleri fark etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Seni değer bilmez adam!” diye kükremiş Canavar ![]() ![]() Tüccar Canavar’ın karşısında diz çökmüş ![]() ![]() “Ben efendi falan değilim, bir Canavar’ım,” diye hırlamış yaratık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüccar gün ışığıyla aydınlanmış ormanın içinden, üzgün bir şekilde atını sürüp evine dönmüş ![]() ![]() ![]() ![]() “Baba, izin ver ben gideyim,” demiş hiç tereddüt etmeden ![]() “Tabii sen gideceksin, suç senin,” demiş kardeşleri ![]() ![]() Üç ay geçince tüccar şatoya Güzel’le birlikte gitmiş ![]() ![]() ![]() “Buraya kendi isteğinle mi geldin?” diye sormuş Canavar ![]() “Evet,” demiş Güzel ![]() “O zaman baban sabah olunca buradan gidecek ve bir daha buraya hiç gelmeyecek ![]() Sabah olup da babası gidince Güzel tek başına kalmış ![]() ![]() ![]() ‘Belki de bu yaşama alışırım,’ diye düşünmüş, neşesi yerine gelmiş azıcık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Canavar beni burada rahat ettirmeye çalıştığına göre, bana zarar vermez herhalde,” diey düşünmüş Güzel ![]() Sonra bir kitap almış eline ![]() ![]() ![]() “Şu anda babamı görebilseydim keşke!” demiş Güzel yüksek sesle Bunu der demez odanın öte ucundaki aynada babasının görüntüsü belirmiş ![]() ![]() O gece yemekte Canavar ortaya çıkmış ![]() ![]() “Buranın sahibi sizsiniz,” demiş Güzel ![]() “Hayır,” demiş Canavar ![]() ![]() ![]() Canavar bir an duraksamış ![]() ![]() Güzel ne diyeceğini bilmemiş önce ![]() ![]() ![]() ![]() Güzel, yemeğini bitirince Canavar, “Benimle evlenir misin?” diye sormuş ![]() “Hayır Canavar, asla,” demiş Güzel ![]() Canavar derin bir iç geçirirken çıkardığı ses, tüm şatoda yankılanmış ![]() Her gece saat dokuzda Canavar konuşmak için Güzel’in yanına geliyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() Canavar bir gün, “Beni sevmeyebilirsin ama, beni bırakıp gitmemeye söz vermelisin,” demiş ![]() ![]() Derken bir gün Güzel aynada babasının hasta olduğunu görmüş ![]() ![]() “Gidebilirsin, Güzel,” demiş Canavar ![]() ![]() ![]() ![]() “Bir hafta sonra döneceğim, söz,” demiş Güzel ![]() Ertesi sabah Güzel, babasının evinde, kendi yatağında açmış gözlerini ![]() ![]() ![]() ![]() “Dinle!” demiş iki kardeşten biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok geçmeden Güzel, Canavar’ı babasını özlediği kadar özlediğini fark etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O günün akşamı Canavar’ı beklemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Artık dönmezsin diey düşündüm ![]() ![]() “Ama ben seni seviyorum Canavar!” demiş Güzel ![]() ![]() O anda tuhaf bir şey olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ben Canavar’ı istiyorum,” diye ağlamaya başlamış Güzel ![]() ![]() “Canavar benim,” demiş ![]() ![]() ![]() ![]() Prens Güzel’i şatoya götürmüş ![]() ![]() “Gösterdiğin cesaretin ödülünü aldın,” demiş iyi peri Güzel’e ![]() Peri sihirli değneğini sallamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Masallar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinHANSEL VE GRETEL Bir zamanlar Hansel ve Gretel adında iki kardeş varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hansel ve Gretel çok soğuk bir kış gecesi, yataklarına yatmış uyumaya hazırlanırken, üvey annelerinin babalarına, “Çok az yiyeceğimiz kaldı ![]() ![]() Babaları bağırarak karşı çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() “Endişe etme,” diyerek kardeşini teselli etmiş Hansel ![]() ![]() ![]() Sabah olunca, ailece ormana doğru yürümeye başlamışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Kurtlar etraflarında ulurken tir tir titreyen Hansel ve Gretel ay doğana kadar ateşin yanından ayrılmamış ![]() ![]() Babaları onları görünce sevinçten havalar uçmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğleye doğru üvey anneleriyle babaları çocukları yine bırakıp gitmişler ![]() ![]() ![]() ![]() Bu defa çocuklar gerçekten de kaybolmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklar tüm sıkıntılarını unutmuşlar ve eve doğru koşmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat sabah her şey değişmiş ![]() ![]() ![]() ![]() “Kardeşin bir deri bir kemik!” demiş cırtlak bir sesle ![]() ![]() ![]() Neyse ki Hansel’in aklı hâlâ başındaymış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu böyle bir ay sürmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Başımı fırına sokamıyorum! Hamuru göremiyorum!” diye sızlanmış ![]() ![]() ![]() Hansel böylece kurtulmuş, ama hâlâ eve nasıl gideceklerini bilmiyorlarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onları karşısında gören babaları çok mutlu olmuş ![]() ![]() ![]() Babalarını bir sürpriz daha bekliyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinKEDİ, GELİNCİK VE YAVRU TAVŞAN Yavru tavşanındı saray ![]() ![]() Vay kurnaz vay! ev sahibi evde bulunmadığından kolay oldu bu iş hemde pek kolay ![]() O gün şafakla çıkıp gitmişti tavşan ![]() ![]() ![]() "Hey, bayan, dedi, çıkınız hemen baba yadigarı evimden ![]() ![]() ![]() Cevap verdi sivri burunlu gelincik: "Toprak onu ilk ele geçirenindir," dedi ![]() Savaşılmaya değerdi doğrusu ![]() "Ne tuhaf iş, dedi gelincik, burası bir krallık olsa bile, tapusunu şuna, buna, hatta bana değil de filanca oğlu falanca tavşana kim vermiş?" Falanca tavşan söz açtı geleneklerden: "Ben, dedi, ben, kanunen sahibim bu yere ![]() ![]() ![]() Gelincik, "uzatmayalım" dedi ![]() ![]() Keşiş gibi inzivada yaşayan bir kediydi Samur ![]() ![]() ![]() ![]() Teklifi kabul etti tavşan ![]() İşte ikisi de kürklü beyin karşısındadır ![]() "Yaklaşın çocuklar, yaklaşın dedi Samur, artık ihtiyarladık da sağır oldum biraz sağır ![]() Yaklaştı ikisi de çekinmeden ![]() Bizim sofu balık da tam vaktinde doğruldu, attı iki pençesini hemen davacıları yutup aralarını buldu ![]() İşte çok defa böyle hakemlik eder küçüklere büyükler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinKELOĞLAN VE SİHİRLİ TAS Bir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerden bir gün Keloğlan annesinden izin alıp balık tutmaya gitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Irmağın kenarına gelip oltasını salmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan balığın pullarını kazımış, karnını yarıp temizlemek istemiş ![]() ![]() ![]() Tası su ile doldurup balığı yıkamak istemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sihirli tasa küpler dolusu suyu doldurup doldurup boşaltmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan günler sonra büyük bir saray yaptırıp oraya taşınmış ![]() ![]() ![]() ![]() Gereksiz masraflara, lüzumsuz harcamalara girişmiş ![]() ![]() "Sihirli tas elimde, ne istersem yapabilirim ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan'ın böyle kendini beğenmesi, şımarması ve hırsa kapılması, insanların ona duyduğu sevgiyi azaltmış ![]() Herkes "Eski hali bundan daha iyiydi ![]() ![]() Keloğlan bir gün daha çok altın elde etmek için, sihirli tasını eline alıp ırmağın kenarına gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık tası bulmanın da imkanı kalmadığından ağlaya ağlaya annesinin yanına dönmüş ![]() ![]() - Üzülme yavrum, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan bu sözlerle teselli bulmuş ![]() ![]() O günden sonra da Sihirli Tası bir daha hiç anmamış ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masallar 0.5 Çocuklar İçinKIRMIZI BAŞLIKLI KIZ Bir zamanlar küçük bir kız varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün “Kırmızı Başlıklı Kız!” diye seslenmiş kızın annesi ![]() ![]() ![]() Kırmızı Başlıkıl Kız da elbisesini giymiş, üzerine kırmızı başlıklı pelerinini geçirmiş, başlığı çenesinin altında sıkıca bağlamış ve yola çıkmış ![]() “Tavşan Ormanı’ndaki yoldan ayrılma sakın!” diye seslenmiş annesi arkasından ![]() ![]() “Ayrılmam anne,” demiş Kırmızı Başlıkıl Kız ![]() Tam ormana girmiş, birkaç adım atmış ki, çalılıkların arasından bir ses duymuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Büyükanneme gidiyorum,” demiş Kırmızı Başlıkıl Kız ![]() ![]() ![]() ![]() “Özür dilerim,” demiş kurt ![]() ![]() ![]() ![]() Kurt oradan hemen sıvışmış! Çünkü yakınlarda bir oduncu dolaşıyormuş ![]() ![]() Kırmızı bAşlıklı Kız, çiçek toplayarak, kelebeklerin peşinden koşarak, kuş seslerini dinleyerek yolda ağır ağır ilerlerken kurt kestirmeden Büyükanne’nin evine varmış, kapıyı çalmış ![]() “Kim o?” diye seslenmiş içeriden yaşlı kadın ![]() Kurt sesini değiştirerek, “Benim, Kırmızı Başlıkıl Kız,” demiş ![]() ![]() “Kapı açık güzelim,” diye seslenmiş Büyükanne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kim o?” diye seslenmiş kurt yumuşak bir sesle ![]() “Benim, Kırmızı Başlıkıl Kız ![]() “Kapı açık güzelim,” diye seslenmiş kurt ![]() ![]() Kırmızı Başlıkıl Kız bir an için tereddüt etmiş ![]() ![]() ![]() Kurt, Büyükanne’nin geceliğini giymiş, onun başlığını ve gözlüğünü takmış yatakta yatıyormuş ![]() ![]() “Elindekileri oraya bırak da yanıma gel canım,” demiş kurt ![]() Kırmızı Başlıkıl Kız çöreği yatağın yanındik küçük masanın üzerine koymuş, ama hemen kurdun yanına gitmemiş ![]() ![]() “Kolların neden bu kadar büyük Büyükanne?” “Seni daha iyi kucaklamak için!” demiş kurt ![]() “Kulakların neden büyük, peki?” “Seni daha iyi duyabilmek için!” demiş kurt ![]() “Gözlerin neden kocaman, peki?” “Seni daha iyi görebilmek için,” demiş kurt ![]() “Dişlerin neden sivri peki?” “Seni daha iyi yiyebilmek için,” demiş kurt ![]() Bunu söyledikten sonra kurt artık daha fazla kendine engel olamamış ve yorganı bir tarafa atarak yataktan fırladığı gibi Kırmızı Başlıkıl Kız’ı bir lokmada yutuvermiş ![]() ![]() Ama ne var ki kurt çok kötü horluyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() “Aylardır senin peşindeyim pis yaratık,” diye bağırmış avcı ve kurdun kafasına elindeki baltanın sapıyla vurmuş ![]() ![]() ![]() Büyükanne, Kırmızı Başlıkıl Kız’ın ona getirdiği çöreği afiyetle yemiş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|