Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyada, içilebilir, miktarı, tatlı

Dünyada İçilebilir Tatlı Su Miktarı

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyada İçilebilir Tatlı Su Miktarı

Dünyada İçilebilir tatlı su miktarı

Yeryüzünün ¾’ünün sularla kaplı olmas ı , dünyada su bollu ğ u oldu ğ u

görünümü veriyorsa da, içilebilir nitelikteki su oranı ancak % 074

civarı ndad ı r 18 yüzy ıl ı n son çeyre ğ inde, Sanayi Devrimi başlang ı cı nda 1

milyar olan dünya nüfusu, 1950 yı l ında 25 milyar, 2005 sonunda ise

yaklaşı k 65 milyara ulaşmıştır Dünya nüfusunun çok hızlı artışı, sanayi ve

teknolojinin aşırı geli şmesi, ayrı ca çevre bilincinin yeterince yerle şememesi

veya yaygınlaşamaması gibi nedenler dünyada içilebilir su miktarının

giderek azalması na sebep olmaktadır Bunları n yanısıra, içilebilir su kaynaklar ının sorumsuzca kirletilmesi, geri dönüşümü olanaksız sorunların yaşanmasına zemin hazırlamaktadır

Tahminler, artan su ihtiyacı ile giderek azalan temiz su kaynağı eğrilerinin 2030 yılında kesişeceğini göstermektedir Bu durum doğal olarak evrensel bir kriz olacağı anlamına gelmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com