Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, kuru, vadi

Kuru Vadi Hakkında Bilgi

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuru Vadi Hakkında Bilgi

Kuru Vadi Hakkında Bilgi

Antarktika’ da bulunan bir vadi özelliğiyle ilgi topluyor Antarktika deyince akla buzlar ve soğuk gelir Zaten bu bölge Dünya üzerinde ülkenin olmadığı tek yerdir Bu bölgede buz kalınlığı neredeyse 5 km’ ye dayanır Buna rağmen bu bölgede bulunan bir vadi hiç yağış almaz Yani ne yağmur ne de kar bu vadiye uğramaz Bu bakımdan da Dünya’ nın en kurak yeridir Üstelik yağış olmaması durumu tam 2 milyon yıldır devam ediyor

Dry Valley ( Kuru Vadi ) ismiyle anılan bölge sanki Dünya’ ya ait değilmiş gibi Çünkü sıra dışı özelliklere sahip Bu vadi bir kum çölü Çoğu yerde iskeletleri kalmış ölü foklar bulunuyor Ayrıca saatteki hızı 300 km’ yi bulan Karabatik Rüzgarı bu bölgede oldukça etkili Zat,en bu rüzgarın etkisiyle kayalar çanak şeklini almış Bölgedeki volkanik gaz delikleri de bir hayli ilginç Vadiye yağış düşmemesinin sebebi de Karabatik Rüzgarı Hiç yağış almamasına rağmen vadi üzerinde bir göl var Bu gölün kaynağının yerin altında olduğu tahmin ediliyor

Yeryüzü şekilleri bakımından, Dünya üzerinde Mars’ ın yeryüzüne en yakın bölge burası McMurdo Koyu’ nun batısında bulunan bu vadi bilim insanlarının da dikkatini çekiyor Çevreye göre daha nemli olan bazı kayalarda besin üretirken ışıktan enerji alan bakterilerin yaşadığı keşfedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com