Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çankırının, iklim, yeryüzü, özellikleri, şekilleri

Çankırının İklim Özellikleri Ve Yeryüzü Şekilleri

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çankırının İklim Özellikleri Ve Yeryüzü Şekilleri

Çankırının iklim özellikleri ve yeryüzü şekilleri

Orta Anadolu (kara) ikliminin husûsiyetleri tamâmen görülür Kışları sert (soğuk), yazlar sıcak ve kurak geçer Yağışlar kışın kar şeklinde olur, senelik yağış miktarı 397-410 milimetredir Sıcaklık ise +41,8°C ile -25°C arasında seyreder

İlin düz olan güney kısmı tamâmen çıplaktır Kuzeyindeki dağlar kısmen ormanlıktır Vâdiler kavak ve söğüt ağaçları ile örtülüdür Akarsu civârları meyve ağaçları ve bağlarla örtülüdür Arâzinin % 18’i ormanlık, % 35’i çayır ve mer’a, % 35’i ekili arâzidir Ormanlarda; çam, köknar, meşe ve ardıç ağaçları vardır Kurt, tilki, tavşan ve sincap gibi yabânî av hayvanları bulunur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com