Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağaçminesi, camara, hakkında, lantana

Ağaçminesi Lantana Camara Ağaçminesi Hakkında

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çalı şeklinde büyüyen bir arada toplanmış mine şeklinde çiçekleri ve dişli kenarlı yaprakları ile güzel bir bitkidir Çiçek rengi beyazdan menekşe rengine kadar değişir

Ağaçminesi bitkisinin birçok çeşidi bulunmaktadır Bunlar; L Camara: 120 cm, Haziran ayında pembe ve sarı, sonraları kırmızı veya portakal renklidir L Chelsonii: 60 cm, yaz aylarında portakal kırmızısı çiçeklidir L Montevidensis: Yaz ve Kış aylarında leylak renkli çiçeklidir L Nivea: 60 cm, beyaz çiçekleri yazın açar Üretimleri için çelik kullanılır

Ağaçminesi Bitkisinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:

Toprak: Yanmış çiftlik gübresi karıştırılmış bahçe toprağı, yaprak çürüntüsü, bir miktar killi toprak ve dişli nehir kumu karışımıdır

Su: Yazın bol su isterler, nisbi rutubetten hoşlanırlar

Işık: Aydınlık, yarı gölge ve havadar yerleri severler

Sıcaklık: Kışın 13, yazın ise 18 derece sıcaklık isterler

Gübre: 5-8 aylar arasında 15 günde bir defa 2 gr azotça fakir gübre 1 lt suda eritilerek verilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com