![]() |
Türkiyede Nüfus Artışının Neticeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyede Nüfus Artışının NeticeleriTürkiyede Nüfus Artışının Neticeleri Nüfus Sayımı sonucunda şu bilgilere ulaşılır *Yaşayan insan sayısı *Nüfusun eğitim-öğretim durumu *Nüfusun yaş durumu *Nüfusun ekonomik faaliyet kollarına dağılımı *Kırsal ve Kentsel nüfus bilgileri *Nüfusun medeni durumu *Çalışan insan sayısı Nüfus Artışı: Sınırları belli bir alanda, belirli bir süre içinde meydana gelen insan sayısındaki çoğalmaya denir ![]() Bir yerdeki nüfus artışı; doğumlara, ölümlere, göçlere, sağlık ve beslenme olanaklarının artmasına bağlıdır ![]() ![]() ![]() Nüfus Artışının Sonuçları İşsizliğin artar Üretimin yetersiz kalır İç ve dış göçlerin artar Gecekondulaşma olur Doğal kaynakların azalır Çevre sorunlarına neden olur Sağlık ve eğitim hizmetleri zorlaşır Elektrik, su ve ulaşım hizmetleri aksar Ülkenin kalkınma hızının yavaşlar Kişi başına düşen milli gelirin azalır Türkiye’de nüfusun ve nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu bölge; Marmara Bölgesi, en az olduğu bölge; Doğu Anadolu Bölgesi’dir ![]() |
![]() |
![]() |
|