![]() |
Tahin Nedir , Tahin Neden Yapılır , Tahin Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahin Nedir , Tahin Neden Yapılır , Tahin Nasıl YapılırTahin nedir , Tahin neden yapılır , Tahin nasıl yapılır ![]() Tahin (tahan) susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı yağ Tahinden yapılan tahin helvası hem çok besleyici hem de lezzetlidir ![]() ![]() ![]() ![]() İyi kalite susam tohumları sıra ile eleme, kabuklarının soyulması ve ayrılması işlemlerinden sonra yıkanarak 150 – 200 ºC ‘de 2 ile 3 saat arasında kavrulur ![]() ![]() ![]() Tahin kahvaltılarda, unlu mamüllerde tüketildiği gibi içine bal veya pekmez karıştırılarak yüksek besin değerine sahip bir tatlı olarak da tüketilmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|