![]() |
Balı Süt Ve Çayla Karıştırmayın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balı Süt Ve Çayla KarıştırmayınBalı süt ve çayla karıştırmayın Balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiği belirtildi ![]() Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() "Domuz gribi" ile birlikte birçok hastalık için vücut direncinin artırılması için beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen, yüz yıllardır şifa kaynağı olarak gösterilen balın nasıl tüketileceği de önem taşıyor ![]() Uzun yıllardır arıcılık üzerine araştırmalarını sürdüren Doç ![]() ![]() ![]() İçinde yararlı enzimler, proteinler, asitler, vitamin ve mineraller bulunduran balın besin değerinin son derece yüksek olduğunun altını çizen Güler, balın adeta bir enerji ve şifa kaynağı olduğunu hatırlattı ![]() Balın yüksek derece ısıda besin değerini yitirdiğine işaret eden Güler, şu bilgileri verdi: "Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez ![]() ![]() ![]() ![]() -"KRİSTALLEŞEN BAL KALİTELİDİR"- Doç ![]() ![]() ![]() "Kristalleşen bal kalitelidir" diyen Güler, balın kristalleşmesinin üretilen bitki çeşidine ve üretim yapılan yerin rakımına bağlı olduğunu kaydetti ![]() Balın buzdolabına konulmaması uyarısında da bulunan Doç ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|