![]() |
Zaman Yönetimi Neden Zaman Yönetimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zaman Yönetimi Neden Zaman YönetimiZaman Yönetimi; Neden Zaman Yönetimi? ![]() ![]() Ne Gibi Sorunlarla Karşı Karşıyasınız? Zaman yönetimine ilişkin sorunlarınızın tüm sebeplerini içeren bir liste hazırlayınız ![]() ![]() Şimdi listenize bir göz atın ve her maddenin karşısına, o sorunun içsel sebeplerden mi,kişisel sebeplerden mi yoksa dışsal sebeplerden mi kaynaklandığını yazın ![]() ![]() Kişisel kategoride şunları sayabiriz: *Organizasyona ilişkin sorunlar,örneğin: -“Ivır zıvır işlere çok vakit harcıyorum ![]() -“Başka bir işe başlamadan elimde ki bir işi bitiremiyorum ![]() -“İşin ucunu kaçırıyorum ![]() Psikolojik etkenler,örneğin: -“Öz-disiplinim yok ![]() -“Hayır diyemiyorum ![]() -“Bir çok şeye ilgim var ![]() Diğer insanlarla olan ilişkilerimizle ilgili sorunlar, örneğin: -“Kendimi yeterince ifade edemiyorum ![]() Dışsal kategoriye ilişkin şunları sıralayabiliriz: -“Diğer insanlardan kaynaklanan sorunlar,örneğin ![]() -“İşlerim çok kesintiye uğruyor ![]() -“Diğer insanlar hiç güven vermiyor ![]() -“Çalıştığım kurum yada şirketten kaynaklanan sorunlar,örneğin: -“Basit bir kararı bile bir haftada alabiliyorlar ![]() -“Yeterli eleman yok ![]() Son kategori ise sosyal ve kültürel normların üzerinizde ki baskısıyla ilgili, bunlar: -“Tekdüze işler yapmak ![]() *Bazı rolleri yerine getirmek (çalışan annelerin durumu) ![]() *Kendinizi, aslında hiç de tasvip etmediğiniz,sosyal ölçütlerle yargılanıyor hissedebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|