![]() |
Kolay Balkabağı Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Balkabağı Tatlısı TarifiKolay Balkabağı Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 ![]() 3 Su bardağı tozşeker 1 Su bardağı pekmez 1 Su ardağı dövülmüş ceviz içi 200 gr kaymak Hazırlanışı Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın ![]() Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın ![]() Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın ![]() Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin ![]() Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin ![]() Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin ![]() Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin ![]() Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin ![]() Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin ![]() Sonra üzerine pekmezi gezdirin ![]() Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin ![]() Ateşten alıp, soğutun ![]() Soğuyan kabağı servis tabağına alın ![]() üzerine iri dövülmüş ceviz serpin ![]() Kaymakla birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|