10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuk Yemekleri Kıymalı Kapuska
Çocuk Yemekleri Kıymalı Kapuska
4 porsiyon
2-3 kaşık sıvıyağ
1 soğan
1 havuç
100 gr kıyma
400 gr kıyılmış beyaz lahana
1 tatlı kaşığı salça, tepeleme
2 kaşık pirinç ya da bulgur
1,5-2 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Karabiber,kırmızıbiber
Geniş bir tencerede yağı ısıtın Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve havucu aynı anda atıp bir güzel kavurun
Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin Kıyma iyice kavrulunca salçasını, tuz ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurun
Kıyılmış lahanayı ekleyin Bir iki çevirip suyunu koyun, üzerinden pirinci serpin ve ağzı kapalı kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
Kıymalı sebze yemeklerini hep bu şekilde pişiriyorum Çalışmaya başlayınca aşçılarımızdan gördüğüm, benim daha önceden pek dikkat etmediğim, çok basit gibi görünen ama çok şey farkettiren pişirme sırasında yaptığım bir değişiklikle hepsi de çok güzel oluyor Olay; önce soğan, sarımsak ve havucu birlikte kavurmak, sonra kıymayı eklemek Ve kavurma işlemini çok çok iyi yapmak Sonra istediğin sebzeyi ekle Salçası, baharatı… Suyunu fazla koyar sebzeleri de küçük doğrarsan olur sana kıymalı sebze çorbası Önce soğan, havuç, sarımsak; sonra kıyma… Çok iyi kavur, salçada cimri davranma
|
|
|