Silivri Tatlısı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Silivri Tatlısı Nasıl YapılırSilivri Tatlısı Tarifi İlk iş olarak, tatlımızın şurubunu hazırlayalım ki tatlımız pişene kadar ılık vaziyete gelsin 3 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar pişirelim![]() Malzeme 300 gr yoğurt 3 adet yumurta 2,5 su bardağı tozşeker (280 gr) 2 su bardağı irmik (250 gr) 1,5 su bardağı un (200 gr) 1 adet limon kabuğu rendesi 2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvı yağ Şurubu İçin 3 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1/4 adet limon suyu Yapılışı İlk iş olarak, tatlımızın şurubunu hazırlayalım ki tatlımız pişene kadar ılık vaziyete gelsin ![]() 3 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar pişirelim ![]() Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirelim ![]() Yumurtaları çırpıp, yoğurt ve sıvı yağını ilave edip, iyice karıştıralım ![]() Tozşekeri, irmiği, unu, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini katıp, iyice karıştıralım ![]() Yağladığımız fırın tepsisine döküp, 170 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Fırından çıkardıktan sonra, 5-6 dakika bekleyip, üzerine ılık şerbeti dökelim ![]() Şerbetini iyice çektikten sonra, soğuk olarak servis yapalım ![]() |
|
|
|