Ballı Sebze (4 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Sebze (4 Kişilik) TarifiBallı Sebze (4 Kişilik) MALZEMELER 4 adet şalgam 4 adet havuç 1 adet soğan 3 çorba kaşığı bal 100 gr tereyağı1 adet defne yaprağı Tuz, karabiber 4 adet bonfile HAZIRLANIŞI Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın Soğanı ortadan ikiye kesin Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın![]() Sebzeleri sudan çıkarıp süzün 50 gr tereyağında kavurun Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın![]() Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın ![]() |
|
|
|