|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
almanya, apfelstrudel, çörek, elmalı, mutfağı |
![]() |
Apfelstrudel Elmalı Çörek - Almanya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Apfelstrudel Elmalı Çörek - Almanya MutfağıApfelstrudel (Elmalı ÇÖrek) Almanya Mutfağı Malzemeler: Un 14 çorba kaşığı (125 gr ![]() Tuz Bir çimdik Margarin 25 gr ![]() Yumurta (Hafifçe çırpılmış) 1 adet Sıcak su 3 çorba kaşığı Tereyağı (erimiş) 1 çorba kaşığı Elma (Soyulmuş, gobeği çıkarılmış ve ince ince dilimlenmiş) 1,5 kilo Toz şeker 100 gr ![]() Badem (Kıyılmış) 50 gr ![]() Çekirdeksiz üzüm (Sultani) 50 gr ![]() Ekmek kırıntısı 25 gr ![]() Tarçın Yarım çay kaşığı Yapilisi: Unla tuzu derin bir kabın içine eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufka halinde açılmış hamuru biraz daha inceltmek için, yufkayı tülbentiyle birlikte elinizin üst tarafına alın ve sağa sola çekiştirerek yayın ![]() Hamurun soğumaması için çok hizli yapmalisiniz ![]() Erimiş yağı yufkanın üzerine sürün, sonra ayrı bir yerde birbirine karıştırdığınız malzemeyi yufkanın üzerine eşit ölçülerde serin ve tülbentin yardımıyle yuvarlaya yuvarlaya sıkıca sarın ![]() Hazırladığınız çöreği hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve üzerini tekrar erimiş yağla yağlayın ![]() |
![]() |
![]() |
|