![]() |
Erzincan Ketesi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzincan Ketesi Nasıl YapılırErzincan Ketesi nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı •2 su bardağı süt •1 çorba kaşığı tepeleme kuru maya •4 su bardağı un •Yarım çay bardağı ılık su •1 tatlı kaşığı tozşeker •1 tatlı kaşığı tuz •1 adet yumurta sarısı •İçi için : •250 gr margarin (1 paket) •6 su bardağı un •2 çorba kaşığı tozşeker Tarif : •Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritiniz ![]() •Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayınız ![]() •Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saatdinlendiriniz ![]() •Hamuru 12 parçaya bölünüz ![]() •Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açınız ![]() •Hamurun iki ucunu ortaya katlayınız ![]() •1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurunuz ![]() •2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırınız ![]() •Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayınız ![]() •Elle bastırıp, hamuru açınız ![]() •Rulo yapıp, kendi etrafında dolayınız ![]() •Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürünüz ve 200 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|