|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| enginar, göbeğinde, kişilikyemek, kuşkonmazlı, piliç, tarifleri, yahnisi |
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi (6 Kişilik)-Yemek TarifleriMALZEMELER 1 kg kuşkonmaz 600 gram beyaz piliç eti 1 adet büyük domates 1 adet soğan 6 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı salça 6 adet enginar 4 çorba kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun![]() Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın Kavrulmuş soğana ilave edin 3 dakika sonra biberleri koyun 5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın![]() Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin![]() Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin Enginarların yanında servis yapın![]() |
|
|
|