Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, tarifi, yapılır

Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Nasıl Yapılır




Karnıyarık tarifi - Karnıyarık nasıl yapılır

Malzemeler

-6 adet orta boy patlıcan

-2 adet soğan

-2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)

-250 gr Kıyma

-2-3 adet yeşil biber

-1-2 diş sarımsak

-1/3 bardak çiçek yağı

-2 çorba kasığı margarin

-2 bardak sıcak su suyu

-Tuz, karabiber,kırmızıbiber

Yapılışı

Patlıcanları alacalı şekilde soyun Patlıcanların üstte kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın

Patlıcanları çinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin

Patlıcanları tuzlu sudan hafif sıkarak ve acısını çıkararak alıp, bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın

Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları, hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartınHer tarafını iyice kızartın

Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, kıymayı ilave edin Bu karışımı kavurmaya devam edin

Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin1-2 dakika daha kavurun

Domatesleri ilave ederek kavurun Yaz mevsimi değilse, salça kullanabilirsiniz Burada salçanın 1 kaşıklık kısmını kullanın

Hafifçe renk alınca, ateşten alın Tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın

Tüm bu hazırladığımız karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun Üzerlerine birer dilim domates ve boyuna uzunca doğranmış biber koyun Eğer varsa, ince kıl biberleri bütün olarak da koymak karnıyarığa çok yakışır

Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin Eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafına yaybilirsiniz

2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu karıştırıp, iç malzemesini dağıtmadan üzerlerine döküp fırında 20-30 dakika kadar pişirin

Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.