![]() |
Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Nasıl YapılırKarnıyarık tarifi - Karnıyarık nasıl yapılır Malzemeler -6 adet orta boy patlıcan -2 adet soğan -2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates) -250 gr ![]() -2-3 adet yeşil biber -1-2 diş sarımsak -1/3 bardak çiçek yağı -2 çorba kasığı margarin -2 bardak sıcak su suyu -Tuz, karabiber,kırmızıbiber Yapılışı Patlıcanları alacalı şekilde soyun ![]() ![]() Patlıcanları çinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin ![]() Patlıcanları tuzlu sudan hafif sıkarak ve acısını çıkararak alıp, bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın ![]() Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları, hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın ![]() ![]() Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin ![]() ![]() Domatesleri ilave ederek kavurun ![]() ![]() ![]() Hafifçe renk alınca, ateşten alın ![]() ![]() Tüm bu hazırladığımız karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ![]() ![]() ![]() Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin ![]() ![]() 2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu karıştırıp, iç malzemesini dağıtmadan üzerlerine döküp fırında 20-30 dakika kadar pişirin ![]() Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın |
![]() |
![]() |
|