Yemek Tarifi - Fırında Enginar - Patatesli Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifi - Fırında Enginar - Patatesli Enginaryemek tarifi - fırında enginar - patatesli enginar Malzemeler 1 kavanoz Enginar Konservesi 2 adet patates 2 çorba kaşığı sıvıyağ ½ su bardağı süt kreması 1 yumurta Tuz ve karabiber Hazırlanışı Enginar’ın suyunu süzüp, enginarları dörde bölün (üçgen dilimler halinde)Patatesleri soyup, hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanınca, ince halkalar halinde dilimleyin![]() Enginar ve patates dilimlerini değişimli olarak cam fırın kabına sırt sırta dizin ![]() Süt kreması, yumurta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp, sebzelerin üzerine gezdirerek, dökün ![]() Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Maydanoz yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın ![]() alıntı |
|
|
|