Breton Çorbası-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Breton Çorbası-Yemek TarifleriBreton çorbası MALZEMELER 8 kişilik 2 adet orta boy soğan 250 gr kuru fasulye 1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı tuz 15 su bardağı et suyu 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın Sabah yıkayıp süzdürün Soğanları soyup piyaz doğrayın Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir |
|
Breton Çorbası-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Breton Çorbası-Yemek TarifleriEkşili Sebze Çorbası Tarifi Malzemeler : 1 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Patates 1 Adet Havuç 1 Adet Kereviz 1 Çay Bardağı Bezelye 1 Çorba Kaşığı Un 5 Su Bardağı Etsuyu 3 Diş Sarmısak 1 Adet Limonun Suyu 1 Çay Kaşığı Nane Tuz Hazırlanışı: Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın Üzerine 1 çorba kaşığı margarini koyup kavurun Patates, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın 1 çay bardağı bezelyeyle birlikte tencereye koyun Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın Et suyunu ekleyin Tuzu da katıp sebzeler yumuşayana dek pişirin www sendeyim comBu arada limon suyu, dövülmüş sarmısak ve naneyi karıştırın Çorbaya ilave edip tencereyi ocaktan alın![]() |
|
|
|