10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalçunya - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri
KALÇUNYA
MALZEME:
Tatlı lor peyniri 125 gr
Yoğurt 1/2 su bardağı
Pudra şekeri 2 çorba şekeri
Zeytinyağı 4 çorba kaşığı
Tarçın 1/2 çay kaşığı
Toz şeker 6 çorba kaşığı
Kuru maya 1/2 çorba kaşığı
Karbonat 1/2 çay kaşığı
Un 4 2/5 su bardağı
Yumurta sarısı 1 adet
YAPILIŞI:
Lor peyniri, pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştırın Mayayı, 1 kaşık ılık su ile sulandırıp biraz kabarmaya bırakın Unu bir kaba eleyin Ortasını havuz biçiminde açıp, mayalı suyu, yoğurdu, zeytinyağını, şekeri ve karbonatı koyun Parmak uçlarınızla bu malzemeyi una yedirip yoğurarak yumuşak, pürüzsüz bir hamur hazırlayın Hamuru 30 eşit parçaya bölüp, yuvarlayarak topak yapın Fırınınızı 180 C' ye getirip ısıtın Hamurları birer birer önünüze alıp, unlanmış bir tezgahta merdane ile 15 x 15 cm ' lik kareler biçiminde açın Ortalarına hazırladığınız lor peynirini bölüştürün Karelerin kenarlarını ortalarında lor peynirini bölüştürün Karelerin kenarlarını ortalarında lor peyniri görülecek biçimde, içe doğru 2-3 cm kıvırın Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin Kıvrılan kenarların üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün Tepsiyi fırına sürüp, üzerleri ve altları altın sarısı renk alıncıya kadar 20-25 dakika pişirerek fırından alın Ilınınca bir tabağa aktararak servis yapın
|
|
|