![]() |
Sebzeli Kuzu Kol Sarma Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Kuzu Kol Sarma Nasıl YapılırSebzeli Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 750 gr kemiksiz kuzu kol 2 adet havuç 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yaklaşık 1 su bardağı su Tuz, karabiber Tarif : Fırını 180 oC' ye ayarlayınız ![]() Havuçları temizleyip iri iri doğrayınız ![]() 6-7 dk ![]() ![]() İki parçaya ayırdığınız eti düzgün bir zemine yayınız ![]() Üzerine tuz ve karabiber serpiniz ![]() Ortalarına havuçları yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarınız ![]() Kürdanla tutturun yada iple bağlayıp tencereye yerleştiriniz ![]() Üzerini örtecek kadar su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz ![]() Pişen et sarmalarını fırın tepsisine diziniz ![]() Üzerlerine yağ ve yoğurt karışımını sürüp, önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında 10-15 dk ![]() ![]() Dilimleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|