Kolay Barbunya Tavası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Barbunya Tavası TarifiKolay Barbunya Tavası Tarifi MALZEMELER 1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış) 1/2 çay kaşığı tuz beyazbiber 1 su bardağı bira 3 su bardağı elenmiş un 1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı 1 limon (süsleme için) 1/2 bağ maydanoz (süsleme için) 5 çorba kaşığı Margarin HAZIRLANIŞI Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın![]() Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün Önceden ısıtılmış tabaklara alın![]() Margarini bir tavada eritin Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|