Karyağdı Tatlısı Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karyağdı Tatlısı Tatlı TarifiAçıklama : Hem hafif,hem gösterişli) Other:Kullanılan malzemeler :Süre 30-35 dakika Zorluk Derecesi: Kolay Kaç Kişilik 10 - 12 Kişilik 1 su bardağı toz şeker 1 paket etimek Yarın kilo süt 7 çorba kaşığı irmik 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilin 1 paket krem şanti[*]Hindistan ceviziHazırlık[*]Krem şantiyi tatlı yapmaya başlamadan önce hazırlayıp,dolapta bi süre bekletiniz ![]() Tarifin HazırlanışıŞimdi bir paket etimeki borcama dizin![]() Bir tencerede yarım litre(ben göz kararı yapıyorum) suya 1 su bardağı şekeri ilave edip kaynatın Ocaktan alıp, etimekleri bi güzel ıslatın ve yumşayan etimekleri birbirine yaklaştırın![]() ![]() Yine bir tencereye yarım kilo süt,7 yemek kaşığı irmik ve 7 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek pişirin,ocaktan almadan bir paket vanilini ekleyin Koyulaşınca ıslattığınız etimeklerin üzerine yayın![]() Bu da tamam![]() Sonra sade krem şantiyi sütle karıştırıp,mikserle kıvamına getirin ![]() Bunu da en üste yayın amaaaa etimekle, sütle pişirdiğimiz irmik soğumuş olacak yoksa krem şantinın kıvamı cıvıklaşır![]() Diziliş şu oldu;ıslanan etimek,pişen irmik,krem şanti![]() En üstede bolca hindistan cevizi serpin,atın dolaba ![]() 1 saat bekletin ve ıslattığınız bıçakla kareler kesip servis yapın![]() [*]Deneyin pişman olmayacaksınız![]() ![]() |
|
|
|