![]() |
Düğme Tatlısı Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düğme Tatlısı Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 6-8 125 gram margarin 2 su bardağı irmik 2 adet yumurta 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı soda 1 çay kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı marmelat 2 çorba kaşığı badem Şerbeti için: Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı vanilya[*]1 su bardağı suTarifin HazırlanışıÖncelikle şerbeti hazırlayın ![]() ![]() Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin ![]() Soğumaya bırakın ![]() Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun ![]() ![]() Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun ![]() Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Elinizde yuvarlayın ![]() Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın ![]() Yağlanmış tepsiye dizin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|