![]() |
Cevizli Lokum (Kuru Baklava) Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Lokum (Kuru Baklava) Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik N/A 1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya 1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker 2 Su Bardağı Ilık Su Aldığı Kadar Un İç malzemesi : 300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş) 150 gr İzmir Üzümü (kuru)[*]4 Yemek Kaşıgı Toz ŞekerTarifin HazırlanışıBir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin ![]() İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin ![]() ![]() Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın ![]() Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın ![]() Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin ![]() ![]() Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() İçin hazırlanışı: [*]Bir kapta iri çekilmiş ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kaşığı şekeri karıştırın ![]() |
![]() |
![]() |
|