Yufkalı Elma Tatlısı Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Elma Tatlısı Tatlı TarifiYufkalı Elma Tatlısı Tatlı Tarifi Malzemeler • 2 adet yufka, • 2 adet elma, • 3 çorba kaşığı ceviziçi, • 1 tatlı kaşığı tarçın, • 2 çorba kaşığı toz şeker, • 1 çorba kaşığı kuru üzüm, • Kızarmak için sıvı Yağ, • Üzeri için pudra şekeri Tarif Yufkaları dört parmak eninde uzun şeritler halinde kesin Bir tavaya rendelenmiş elmaları,toz şekeri, ceviziçini,tarçını ve kuru üzümü koyup 1-2 dk kadar sote edip soğumaya bırakın yufkaların bir ucuna bu içten koyup sarın Kızgın tavada yufkalı elmaları kızartın Üzerine bol miktarda pudra şekeri döküp servis yapın![]() |
|
|
|