![]() |
Beyaz Çikolatalı Parfe Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Çikolatalı Parfe Tatlı TarifiBeyaz Çikolatalı Parfe (10 Kişilik) Malzemeler 225 gr Beyaz Çikolata 2 ![]() 1/2 Su Bardağı Süt 5 Yumurta Sarısı 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi 1 Su Bardağı Şam Fıstığı Süsleme için: 225 gr Sade Çikolata 1 Su Bardağı Krema 1 Çorba Kaşığı Bal Tarifi Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() 1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şam fıstıklarını suda bekletip soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beyaz Çikolatalı Parfe Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Çikolatalı Parfe Tatlı TarifiBeyaz Çikolatalı Parfe Malzemeler • Sıvı Şanti (çırpılmış) 1000 g • Ananas püresi 600 g • İtalyan marengası 250 g • Pandispanya patı 2 adet İtalyan Marengası İçin • Toz şeker 1000 g • Su 375 g • Yumurta beyazı 480 g Tarif [/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] İtalyan marengası için toz şeker ve su 125°C?de kaynatılır ![]() ![]() Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir ![]() Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur ![]() ![]() Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır ![]() -10/-14°C?de 5-6 saat dondurulur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|