Bal Ve Şam Fıstıklı Dondurma Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bal Ve Şam Fıstıklı Dondurma Tatlı TarifiBal ve Şam Fıstıklı Dondurma Malzemeler 1 paket vanilya 450 ml süt 3/4 su bardağı bal 3 yumurta 1 çorba kaşığı mısır unu 1/2 su bardağı fıstık içi 1,5 su bardağı krema 10 adet kuru kayısı yapılışı Süt ve balı küçük bir tencereye alın Vanilyayı ve mısır ununu ekleyin Sürekli karıştırarak topaksız kıvama getirin Ardından çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın Karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Tuz ve dövülmüş fıstıkları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın Soğuyan karışımı bir dondurma kabına koyun ve üstten iki santimi katılaşana kadar dondurun Yarı donmuş dondurmayı tekrar bir kaba alın, yumuşayana kadar karıştırın Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın İkisini de vanilyalı karışımın içine karıştırın Tekrar buzdolabına koyup, dondurun Kıyılmış kuru kayısılarla birlikte servis yapın |
|
Bal Ve Şam Fıstıklı Dondurma Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bal Ve Şam Fıstıklı Dondurma Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz![]() |
|
|
|