|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| cevizlemesi, cevizli, kabak, peynirli, tulum, yapılır, yemeği |
Cevizli Kabak - Tulum Peynirli Kabak Yemeği - Kabak Cevizlemesi Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kabak - Tulum Peynirli Kabak Yemeği - Kabak Cevizlemesi Nasıl Yapılırcevizli kabak - tulum peynirli kabak yemeği - kabak cevizlemesi nasıl yapılır Malzemeler 500 gr kabak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tablet Knorr Et Bulyon 1 adet kuru soğan 2 adet domates 1 su bardağı tulum peyniri ½ demet dereotu Az su Bir miktar karabiber 1 su bardağı yoğurt (üzeri için) 1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (üzeri için) 1 su bardağı yarım ceviz 3 adet taze soğan Hazırlanışı 1 Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin Dereotunu, kuru soğanı ve taze soğanları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın Kabakların kabuklarını kazıyıp yarım halka şeklinde doğrayın![]() 2 Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar pişirin Soğanlar renk alınca içine kabakları ilave edip kavurmaya devam edin![]() 3 Daha sonra içine doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları, Knorr Et Bulyon tabletini ve karabiberi ekleyip karıştırın Sebzelerin üzerini geçecek kadar az su ekleyip kısık ateşte pişirin![]() 4 Üzeri için bir kaseye yoğurdu ve Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi koyup bir çatal yardımı ile çırpın![]() 5 Pişen yemeğin içine tulum peynirini, cevizleri ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak olarak yanında Knorr Sarımsak Çeşni’li yoğurt ile servis edin![]() alıntı |
|
|
|