Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, tatlılar, tavsiyeleri, yemek, yiyecek

Yemek Ve Tatlılar İçin Yiyecek Tavsiyeleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Ve Tatlılar İçin Yiyecek Tavsiyeleri




Yemek Ve Tatlılar İçin Yiyecek Tavsiyeleri

NEKAHATTEKİLERE VE İŞTİHASIZLARA MAHSUS REJİM YEMEKLERİ:

Beyin haşlaması

Dana et suyu ile çorba

Az tuzlu piliç haşlaması

Tapioca çorbası

Kuru bisküvüer

Doktorun tavsiye edeceği maden suları

Hafif hoşaflar

NORMAL SIHHATLİLERE YEMEKLER:

Umumiyetle et suları

Her nev'î çorbalar

Piliç, tavuk ve hindi kızartmaları ve haşlamaları

Kuzu, koyun ve av etleri

Sığır biftekleri

Sığır dili

Beyin ve ciğer tavaları

Tavşan eti

Koyun paçası

Balıklar

Sahanda yağlı yumurtalar

Omlet

Her nev'î salçalar

Etli ve zeytin yağlı sebzeler, dolmalar

Kuru fasulye ve benzerleri

Pilâv (bulgur, pirinç, yufka ve şehriye)

Sütlâç ve emsali

Sütlü tatlılar

Hamur işleri

Hamur tatlıları

Salatalar

Reçeller

Pastalar

Her nev'î peynirler

Dondurmalar

İÇECEKLER:

En temizi, memba sularıdır Memba suları bulunmadığı zaman, filtre veya kaynatılmış sular içilmesi

Hafif kahve ve çay

Şerbetler

Gazozlar

Sodalar

Maden suları

Daima kaynamış sütler

Diğer sıhhî nebatî yaprakların suları (Meselâ Melisse = melisa, Camomille = papatya çiçeği, Tilleul = ıhlamur, Queue de Cerise = kiraz sapları)

İTİDAL ÜZERE YENİLECEK YEMEKLER:

Balık ezmelerinden yapılan çorbalar

Lâhana çorbası

Hamur çorbaları (erişte = yumurtalı şehriye)

Kuzukulağı çorbası

Alaturka ve alafranga sucuklar

Salçalı sığır kızartması

Çulluk ve diğer yağlı av hayvanları

Kaz

Ördek

Sığır ciğeri

Sığır paçası

Dana başı

Tuzlu balıklar

Sardalyalar ve emsali lâkerdalar

Ağır salçalar

Baharlı ve hardallı soslar

Bol yağlı patlıcan dolmaları

Tere

Lâhana turşusu

Şalgam

Hindiba

Yer mantarları

Umumiyetle ham meyvalar

Yanmış yağda sahan yumurtası

Peynirli yumurta

PEYNİRLERDEN:

Hollanda peyniri

Roquefort peyniri

YEMİŞLERDEN:

Yeşil kabuklu badem

Kuru badem, fındık ve ceviz ve fıstık, Bu üç cevherli ve kuvvetli yemişlerden itidal üzere yenilirse, çok faydalıdır Fazlası böbreklerin yağlanmasını mucip olur ki, zararlıdır

Ayva

Frenk üzümü

Muşmula

Armut

Ham erikler

Koz helvazı gibi kuru tatlılar

Balgümeci

Çiğ kestane



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.