|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| fransız, mutfağının, popüler, tatlılarından, yemek, örnekler |
Fransız Mutfağının Popüler Yemek Ve Tatlılarından Örnekler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Mutfağının Popüler Yemek Ve Tatlılarından ÖrneklerFransız Mutfağının popüler yemek ve tatlılarından örnekler; Canard â l'orange - "Portakallı Ördek" Soupe d l'oignon - "Soğan Çorbası" Coq au Vin - "Kırmızı Şarap soslu tavuk" Quiche Lorraine- "Quiche, fırında hamur üzerine yumurta, süt ve de genelde başka malzemelerle hazırlanan karışımın eklenmesiyle yapılan bir tür börektir "![]() Escargot - Küçük salyangozlar sarmısaklı tereyağında pişirilir ve sosuyla servis yapılır ![]() Soufflé - Tuzlu veya tatlı olarak ikiye ayrılır, yumurta beyazı sertleşene kadar iyice çırpılır ve diğer malzemelerle karıştırarak, özel soufflé kaplarında, fırında kabarana kadar pişirilir ![]() Éclair - Şu hamurunu uzun olarak şekillendirip, fırında pişirildikten sonra arasını kremayla doldurarak ve üzerini de Ganache (çukulata sosu) dökerek servis yapılır Crepe Suzette - Bu genelde portakal suyu ve rendesi ile tadlandırılır, üzerine Grand Marnier eklenerek muhteşem bir sunum için alevlendirilir ![]() ![]() Foie Gras - Ördek veya kaz ciğeri ezmesidir, genelde bu hayvanlar zorla yedirerek karaciğerinin yağlanması sağlanır Fois gras Fransız yemeklerinde çeşitli şekillerde gelebilir Bazen tek başına bazen de diğer yemeklerin yanında sunulur![]() |
|
|
|