![]() |
Çin Usulü Karides Kavurma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulü Karides Kavurma TarifiÇin Usulü Karides Kavurma Tarifi Malzeme: ½ kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak 3 adet yeşil soğa1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze) 1 çay kaşığı tane karabiber ½ çay kaşığı Tabasco (Acı sos) 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı soya sosu Tuz karabiber Yapılışı: Sıvı yağı derin bir kapta kapta kızdırın ![]() ![]() ![]() Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin ![]() ![]() Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın ![]() Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|