Garnitürlü Barbunya Balığı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Garnitürlü Barbunya Balığı TarifiGarnitürlü Barbunya Balığı tarifi Malzemeler : •1 kg barbunya balığı •2 adet kabak •2 adet havuç •3 adet domates •2 adet soğan •1 su bardağı su •5 çorba kaşığı zeytinyağı •1 tutam kırmızı safran •1 diş sarımsak •5 çorba kaşığı mayonez •4-5 dal maydanoz •3-4 adet taze soğan sapı •Tuz, karabiber, kekik Tarif : •Balıkları temizleyip yıkayınız ![]() •Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletiniz ![]() •Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayınız ![]() •Domatesleri dilimleyiniz ![]() •Balıkları fırın kalıbına diziniz ![]() •Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştiriniz ![]() •Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave ediniz ![]() •Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 oC ayarındaki fırında 20 dk pişiriniz![]() •Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|