![]() |
İzgara Lüfer Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara Lüfer Nasıl YapılırIzgara Lüfer nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •1 çorba kaşığı ayçiçek yağ •(ızgara telini yağlamak için) •4 adet orta boy lüfer •(temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış) •30 gr un (4 çorba kaşığı) •Yarım çay kaşığı tuz •Beyazbiber •2 adet limonun suyu •Yarım su bardağı zeytinyağı •Yarım demet ince kıyılmış maydanoz Tarif : •Önce ızgarayı yakınız ![]() •Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayınız ![]() •Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atınız ![]() •Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayınız ![]() •Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırınız ![]() •Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpiniz ![]() •Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyiniz ![]() •1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayınız ![]() •Balıkları sıcak ızgaraya yerleştiriniz ![]() •Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürünüz ![]() •Yaklaşık 5 dk ![]() ![]() ![]() •Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alınız ![]() •Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave ediniz ![]() •Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|