Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bebekler, için, püre, yapımı

Bebekler İçin Püre Yapımı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bebekler İçin Püre Yapımı

BEBEKLER İÇİN PÜRE YAPIMI

Havuç ve Karnıbahar Püresi

Bir küçük havucu on dakika haşlayın içine bir küçük çiçek şeklinde karnıbahar ilave edin 10 dakika daha haşlayıp iyice ezinÇeşitli sebzelerle bu şekilde ikili, üçlü kombinasyonlar yapıp bebeğinize yedirebilirsiniz

Sebze püresinin malzemeleri:

1 yemek kaşığı rendelenmiş havuç

1 yemek kaşığı rendelenmiş kırmızı pancar

1 adet brokoli çiçeği

1 yemek kaşığı haşlanmış pirinç

Pürenin yapılışı:

Bütün sebzeleri tencereye koyun,üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek pişirinSebzeler pişince pirinci içine katıp ezerek bebeğinize yedirin

Meyve Püresi

Malzemeler

1 adet orta boy elma

1/3 orta boy muz

1/4 orta boy kivi

Yapılışı

Elmanın kabuklarını tamamen soyup, çekirdeklerini temizleyin Cam rende ile rendeleyip mama kasesine alın Muz ve kivinin kabuklarını soyup rendeleyin ve mama kasesindeki rendelenmiş elmanın içine ilave ederek iyice karıştırın Meyve püresini bekletmeden bebeğinize yedirin

Sebze Püresi

1 diş sarımsak, çeyrek soğan, 1 sap brokoli, yarım patates, yarım sap pırasa, 1 küçük havuç buharla pişirilir1 bardak dana eti suyu kaynatılıp içerisine irmik konur ve 5 dk sonra da haşlanmış sebzeler ilave edilir

Bebeğin sevdiği kıvama gelinceye dek et suyu eklenir Ben et suyunu hazırlarken kemik kaynatıyor ve ilikleri de kullanıyorum

Anne sütü stoğunuzun kullanılma zamanı yaklaşmışsa ama elinizde fazlasıyla paket varsa dondurucudan çıkarıp çözülmesini sağlayınArdından organik pirinç unu ekleyip muhallebi haline getirin ve bebeğinize yedirin

Bebe ekmeğini annesütüyle ıslatın ve içerisine çok az pekmez koyarak yedirin (ben her yeni yiyeceği enne sütüyle destekliyorum hem daha çabuk alıştı hem de emmeyi bırakmadı şükür)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com