Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
böreği, çocuk, ispanak, yemekleri

Çocuk Yemekleri İspanak Böreği

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuk Yemekleri İspanak Böreği

Çocuk Yemekleri Ispanak Böreği

Ispanak Böreği

Mini firin tepsi boyutuna göre

Yarım kilo taze ıspanak (ya da 300 gr donmuş ıspanak)

1 kaşık zeytinyağı

1 küçük kuru soğan

3 sap yeşil soğan, 1 diş sarımsak

1 ¾ bardak peynir (1 bardak lor + ½ bardak beyaz + ¼ bardak kaşar/parmesan/keş)

¼ bardak maydanoz, kıyılmış

4 yumurta

½ çay kaşığı muskat rendesi

Tuz, karabiber

2 tane yufka

4-5 kaşık zeytinyağı (yufkaların arasını yağlamak için)

Ispanakları güzelce ayıklayıp yıka Uygun büyüklükte bir tencereye bütün halde koyup ağzını kapat ve kısık ateşte, sönene kadar pişir (10 dk) (Donmuş ıspanak kullanıyor iseniz işlemlere bu aşamadan başlayın) Süzgece al Soğuyunca fazla suyunu elinle sık ve doğra

Kuru soğanı yemeklik doğra Tavada 1 kaşık zeytinyağında kavur Sarımsak ve doğranmış ıspanakları ekle Bir iki çevir Tuzunu ve karabiberini ekle Altını kapat

Büyük bir kaba kavrulmuş ıspanakları koy Üzerine diğer malzemeleri ekle (yumurta, maydanoz, peynirler, muskat rendesi) İyice karıştır

Fırın tepsisine (mini fırın tepsisini kullanıyorum) yağlı kağıdı ser ve tabanını zeytinyağı ile yağla 1 tane yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde ser

Diğer yufkayı elinle 2’ye böl Tepsideki yufkaya az yağ gezdir Yarım yufkayı ser

Ispanaklı iç harcın hepsini yufkaların üzerine yay Kalan yarım yufkayı üzerine kapat

Kenardan taşan yufka kenarlarını da yine kat aralarına az yağ sürerek tüm malzemenin üzerine kapat Yufkanın üzerini de yağla

180 derece ısıtılmış fırında, 30-35 dakika kızarana kadar pişir

Ilınınca tepsiden çıkar ve kare şeklinde keserek servis yap

Çok Önemli Not: Peynir kombinasyonlarını dolabınızdaki peynirlere göre değiştirebilirsiniz Yalnız tuzu, peynirlerinizin tuzluluk oranına göre ayarlamayı unutmayın Ben kahvaltı peynirlerinin tabakta kalan ve artık kahvaltıda yenmez halde olanlarını hemen rendeleyip bir buzluk poşetinin içinde buzluğa kaldırıyorum Kalan peynirleri, karışık olarak torbanın üzerine eklemeye devam ediyorum Elimde her zaman karışık bir peynir rendesi hazır halde bulunuyor Börek ve fırın yemeklerinde hemen çıkarıyorum buzluktan, alıyorum ne kadar kullanacaksam Çok pratik oluyor, tavsiye ederim

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com